Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ




Ο Λάκης Κυριακίδης γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την κωπηλασία από πολύ μικρή ηλικία αλλά αυτό που τον κέρδισε ήταν η ιστιοπλοΐα. Μία και μόνο αναγνωριστική βόλτα ήταν αρκετή για να στραφεί και να αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στην ιστιοπλοΐα.
Ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από το 1953. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδος επί εικοσαετία, σε σκάφη τύπου Flying Dutchman, 3 φορές Βαλκανιονίκης και έλαβε μέρος στις Ολυμπιάδες της Ρώμης (1960) και του Μεξικού (1968). Ήταν sailing master του σκάφους «ΙΒΑΝΟΗΣ» επί δεκαετία.
Διετέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδος την περίοδο 1977 - 1982. Ήταν διευθυντής του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης από το 1979 μέχρι 1997, στην οποία και δίδασκε. Ήταν έγγαμος με την Νίτσα Κυριακίδη και πατέρας τριών παιδιών.
Σε όλη του την διδασκαλική ιστιοπλοϊκή του καριέρα πέρασαν από τα σκάφη του περισσότεροι από 6.000 μαθητές.






ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2010 Σάββατο 24 Απριλίου 2010
O ΑΤΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ σε συνεργασία με την SEA RACES και με την υποστήριξη των χορηγών του διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στη μνήμη του Λάκη Κυριακίδη.

3 σχόλια:

  1. sas euxaristw polu gia ta logia pou lete...gia ton patera mou!


    stelios kyriakidis jnr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αρκετα χρονια ειχα την τυχη να εχω για δασκαλο μου στη θαλασσα τον κ.Λακη Κυριακιδη.
    Ομως το παραδοξο ειναι οτι ο "Λακης" δεν ηταν δασκαλος μονο στη θαλασσα αλλα και στην ζωη,
    ηξερε πολυ καλα απο νωρις κιολας το τι πρεπει να κανεις για να εισαι καλος καπετανιος και την δικη του εμπειρια την μετεφερε σε ολους μας χωρις να περιμενει να του γυρισει κανεις τιποτα, απλα ετσι ηταν το "σκαρι του".Σε ευχαριστω δασκαλε για την καλη σου συμβουλη που μου εδωσες τοτε που την χρειαστηκα!! Η ζωη μου σημερα ισως να ηταν εντελος διαφορετικη εαν δε σε ακουγα τοτε, εψαξα να σε βρω για να σου πω απο κοντα το ευχαριστω... ελπιζω να σε ξανανταμοσω! Καλες θαλασσες θα εισαι παντα στις καρδιες μας.(mrkathens@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

metamarks