Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ταραχές στην Ύδρα


Τη Παρασκευή 17 Αυγούστου και κατά τον έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου.  Εξαιτίας όμως σοβαρού προβλήματος υγείας που της προέκυψε  λόγω του έντονου σοκ που βίωσε , οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα  εκφράζοντας την αντίθεσή τους προς το περιστατικό και κυρίως για το γεγονός ότι η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού  η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή.  Ο κόσμος παρέμεινε έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέφθασε  με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανό επεισόδιο και να οδηγήσουν τον νεαρό κρατούμενο στην Αθήνα όπου την Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.  Δυστυχώς δεν αποφεύχθηκαν επεισόδια , καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος ήρθε σε σύγκρουση (λεκτική και σωματική) με τους άνδρες των ΜΑΤ , γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ρίψη δακρυγόνων, προπηλακισμούς και γενικά ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα έντασης στην παραλία του λιμανιού, γεγονότα που το νησί μας δεν είχε ξαναζήσει ποτέ.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: XΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΛΛΙΕΡΗΣ  (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3229296550759&set=a.3229224988970.104986.1816967202&type=1&theater)

2 σχόλια:

  1. Κατακτήσαμε το δικαίωμα να νοιώθουμε τον φόβο κάθε στιγμή
    Αν έρθει το καράβι , αν έχει απεργία , αν κάνει καύσωνα, αν βρέξει , αν έχει διακοπή η ΔΕΗ το νερό, αν βουλώσει το δίκτυο ,αν έρθει το ΣΔΟΕ το ΙΚΑ το Υγειονομικό
    Αν φτάσουν τα λεφτά για τη ΔΕΗ τους φόρους τα ενοίκια, για το φαγητό μας το χειμώνα.
    Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες ,βαλλόμαστε από παντού κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να παίζουμε το κρυφτούλι και να φωνάζουμε ΕΓΩ. Είναι καιρός να οργανωθούμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατι παρακαλω αντεδρασαν οι Υδραιοι;
    Μολις γυρισα απο διακοπες στην Υδρα.
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εκοβε αποδειξεις στις ταβερνες!
    Αλητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

metamarks