Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010Με τον Λάκη Κυριακίδη και την ομάδα της "Μαριελίνας" στη Λαγουδέρα στην Ύδρα μετά τους Αγώνες της 25ης Μαρτίου 1987


Ήταν Γενάρης του 1987 όταν γράφτηκα στα μαθήματα ιστιοπλοΐας στον ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης με καπετάνιο τον Λάκη Κυριακίδη, παλιό φίλο του πατέρα μου και τακτικό θαμώνα της Λαγουδέρας της Ύδρας και ειδικά κατά την διάρκεια των αγώνων που διεξάγονταν (μέχρι και σήμερα άλλωστε) κάθε 28η Οκτωβρίου και κάθε 25η Μαρτίου Πειραιά-Ύδρα, Ύδρα-Πειραιά. Ήμουν απίστευτα τυχερή που είχα δάσκαλο αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και μοναδικό καπετάνιο. Ποτέ δε θα ξεχάσω τις μέρες και τις νύχτες των μαθημάτων. Δε θα μπορούσε κανείς κοντά του να μη λατρέψει το πανί, τη θάλασσα, τον αέρα. Αξέχαστες στιγμές πάνω στο σκάφος ΜΑΡΙΕΛΙΝΑ με όλη την ομάδα, σε αγώνες, με κάθε καιρό και με απίστευτη αγάπη για ένα άθλημα που απελευθέρωνε τη ψυχή και την έκανε να ταξιδεύει.
Και επίσης τυχερή που για ένα χρόνο είχα δάσκαλο θεωρίας τον Σάββα Γεωργίου. Μας εξιστορούσε τις εμπειρίες του από τότε που είχε διασχίσει τον Ατλαντικό με τη "Χαρά" και τα μάτια του έλαμπαν καθώς ξαναζούσε κάθε στιγμή. Μάθαμε πολλά από τον καπτάν Σάββα και απ' τον καπτάν Λάκη. Είμασταν πραγματικά τυχεροί που τους προλάβαμε και τους δύο και που φύτεψαν μέσα μας την αγάπη, το μεράκι το πάθος για την θάλασσα και το ταξίδεμά της με πανιά. Ας είναι καλά όπου κι αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks