Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αγώνες (Ανοικτής Θαλάσσης , Τριγώνου) Ύδρα 2010





Με μεγάλη επιτυχία τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από διοργάνωσης πραματοποιήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το τριήμερο 29-31 / 10 / 2010 ο αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης ΄΄ΥΔΡΑ 2010΄΄. Για μία ακόμη χρονιά οι συμμετοχές ήταν πολλές ( 46 ORCi, 15 IRC, 29 ORC CLUB) και συνολικά 90 σκάφη.

Η εκκίνηση δόθηκε την Παρασκευή 29/10 στις 16:00 με ανέμους βόρειων διευθύνσεων έντασης 15 – 25 κόμβων. Τα σκάφη, με μπαλόνια, κατευθύνθηκαν γρήγορα προς την Ύδρα με σχετικά μεγάλες ταχύτητες, ενώ δεν έλειψαν και μικρά απρόοπτα λόγω της μεταβλητότητας της διεύθυνσης του ανέμου.
Πρώτο έφτασε το ΆΝΕΜΟΣ 3Α καλύπτοντας τα 36 μίλια σε περίπου 4 ώρες. Μέχρι τις 23:00 είχαν τερματίσει όλα τα σκάφη.

Στην επιστροφή οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Οι άνεμοι ήταν και πάλι από βόρειες διευθύνσεις αλλά πολύ μικρότερης έντασης. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 και όλα τα σκάφη προσπαθούσαν να εκμεταλευτούν και τον παραμικρό άνεμο για να ταξιδέψουν.

Κανονιά στο μπράτσο της επιστροφής πήρε το σκάφος JINETERA μετά από περίπου οχτώ ώρες προσπάθεια, ενώ πολλά εγκατέλειψαν λόγω της άπνοιας.

Στο σύνολο του αγώνα μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το σκάφος BRISOT X – HEL. PETROLEUM – EDIT AUT. στην κατηγορία των ORCi, το ALPHA PRIVATE BANK στα IRC και το HIMAIRA στα ΟRC CLUB.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΟΥΜΙΩΤΗ, www.yachttime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks