Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ύδρα, 28η Οκτωβρίου 2013


Η 28η Οκτωβρίου ξημέρωσε σχεδόν καλοκαιρινή.  Ένας λαμπρός ήλιος και ένα ελαφρύ βοριαδάκι το σκηνικό του νησιού που ξύπνησε για να πάρει μέρος στους εορτασμούς της πολύ ιδιαίτερης αυτής ημέρας τιμής και μνήμης  



Πάνω από 100 ιστιοπλοϊκά αραγμένα στο λιμάνι της Ύδρας και τα πληρώματά τους σε αναβρασμό για τις προετοιμασίες της επικείμενης εκκίνησης της δεύτερης ιστιοδρομίας Ύδρα - Φάληρο η οποία και σηματοδοτεί όπως κάθε χρόνο και  την λήξη της τουριστικής περιόδου του νησιού.





Οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού στις 7 το πρωί σήμαναν, καλώντας τους πιστούς  για την Θεία Λειτουργία ενώ κατά τις 9 και μισή τα σκάφη άρχισαν ένα ένα να λαμβάνουν θέση έξω από το λιμάνι περιμένοντας το σήμα της εκκίνησης. Ο αγώνας βέβαια προ μηνυόταν δύσκολος λόγω των πολύ ασθενών ανέμων και πράγματι ο τερματισμός στο Φάληρο έγινε αργά το απόγευμα. 


Στην Ύδρα μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Επίσημη Δοξολογία, επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη καθώς και από εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών του νησιού. Μετά τον επετειακό και πολύ εμπνευσμένο λόγο της κ. Μαρίας Βούλγαρη - αποφοίτου του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών και σπουδαστών στο κατάμεστο από κόσμο λιμάνι της Ύδρας, μέσα σε μια γιορταστική και πολύ ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.




Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας έλαβαν τέλος με δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσωεν του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου  ο Δήμαρχος Ύδρας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Υδραίους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδας μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks