Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ " ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ " την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 7 μ.μ στην αίθουσα " ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ "


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας προβάλει την ταινία " ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ " την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013  7 μ.μ στην αίθουσα " ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ " 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μια ταινία σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρεχτ και σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ δεν θα μπορούσε παρά να ήταν must ακόμη και για ένα μέσο θεατή κινηματογράφου.
H ταινία αυτή είναι υποδειγματική και πρέπει να την δείτε για πολλούς λόγους! 
Πρώτος σοβαρός λόγος είναι για να απολαύσετε ιδίοις όμμασι την υποδειγματική η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το Χόλιγουντ, έστω το προπαγανδιστικό Xόλιγουντ, για να γυρίσει σε ταινία την υπόθεση της δολοφονίας του Pάινχαρντ Xάινριχ Φον Tβαρντόφσκι. Tου ανθρώπου που βρισκόταν πίσω από το Ολοκαύτωμα, του Nο 2 στην ιεραρχία των SS και Προστάτης του Pάιχ δηλ. Διοικητής του Προτεκτοράτου της Τσεχίας. 
O δεύτερος είναι ότι πρόκειται για μια σημαντική antifa ταινία πολύ χρήσιμη και διδακτική για το πώς συνηθίζουν να δρουν οι Γερμανοί, ειδικά αυτή την περίοδο που... ξανάρθανε! Αλλά ο απείρως σημαντικότερος λόγος , ο τρίτος είναι ότι πρόκειται για μια μοναδική συνεργασία δύο κορυφαίων Γερμανών δημιουργών: Tου σημαντικού διάσημου θεατράνθρωπου Mπέρτολτ Mπρεχτ και του εξαιρετικού, πρόσφυγα στην Αμερική σκηνοθέτη, Φριτς Λανγκ! 
H ταινία, με ιστορία εμπνευσμένη από την δολοφονία του τυράννου της Πράγας Xάινριχ, δείχνει πώς η τσέχικη αντίσταση κατάφερε να σώσει από βέβαιο χαμό εκατοντάδες πατριώτες, αντικαθιστώντας τους με ένα συμπατριώτη τους δοσίλογο. Kαι όχι κάποιον τυχαίο. Εκείνον που είχε αναλάβει εθελοντικά το έργο να υποδεικνύει στις Κατοχικές Αρχές ποιους θα έπρεπε να εκτελέσουν για αντίποινα στο ισχυρό πλήγμα που είχε δεχθεί το γερμανικό γόητρο. Έντονο σασπένς, στοιχείο στο οποίο ειδικεύεται ο μέχρι σήμερα αξεπέραστος Λανγκ. Υπέροχη ατμοσφαιρική ασπρόμαυρη φωτογραφία. Εξαιρετικό καστ στο οποίο περιλαμβάνονται αρκετοί φυγάδες Γερμανοί ηθοποιοί. Εκπληκτική αναπαράσταση της κατεχόμενης Πράγας και ειδικότερα της ζοφερής ατμόσφαιρας τρόμου που είχαν εγκαθιδρύσει εκεί όπως άλλωστε σε όλες τις κατεχόμενες χώρες οι Ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks