Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς στην άσκηση «Πυρπολητής 2013», στον Δοκό της Ύδρας




Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την άσκηση «Πυρπολητής 2013», που πραγματοποιήθηκε στη νήσο Δόκο πλησίον της Ύδρας.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Ειδήσεις έβγαλε η παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην άσκηση «Πυρπολητής 2013», που πραγματοποιείται στη νήσο Δόκο πλησίον της Ύδρας.
Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει από τη φρεγάτα «Σαλαμίς», ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, ενώ υπογράμμισε πως με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προσπαθούν να «κόβουν» από τη μερίδα του πληθυσμού που πονάει λιγότερο και να δώσουν σε αυτούς που πονούν περισσότερο. 
Παράλληλα, ερωτώμενος για τη φοροδιαφυγή και τη λίστα Λαγκάρντ, ο ίδιος τόνισε πως θα δημιουργηθεί μέσα στο ΣΔΟΕ ειδικό, ενισχυμένο σώμα, το οποίο «δεν θα κυνηγήσει μόνο τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά τα πάντα».
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άσκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση, πετυχημένη άσκηση, δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με περηφάνια».
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να παραμείνει για να παρακολουθήσει ολόκληρη την άσκηση, καθώς είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, καθώς ύστερα από δύο ταξίδια στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός πρέπει να συναντά και να ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που έλληνας πρωθυπουργός παρακολουθεί αυτή την άσκηση.
Ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη, την αναπληρώτρια υφυπουργό, Φώφη Γεννηματά και τον Γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο. 
Την άσκηση πραγματοποιούν το ΓΕΕΘΑ με Ειδικές Δυνάμεις και ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα διαθέτει για την ανακατάληψη της νήσου Δοκό.
Ο συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα και αμέσως όλες οι ταχείες δυνάμεις ανέλαβαν δράση και σε πολύ λίγηώρα συγκεντρώθηκαν και επιβιβάστηκαν για να φτάσουν στο θέατρο πολέμου.
Στην άσκηση παίρνουν μέρος μεταγωγικά ελικόπτερα για την άμεση μεταφορά δυνάμεων, το Ζουμπρ για μεταφορά τεθωρακισμένων δυνάμεων ενώ στην περιοχή παρέχουν αντιαεροπορική «ομπρέλα» δύο φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιθετικά.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/284260/o-antwnhs-samaras-sthn-askhsh-pyrpolhths-2013#ixzz2htAVMQ7E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks