Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Βίρα τις άγκυρες! Ύδρα is calling!

 
Μία μικρή απόδραση στην μαγευτική Ύδρα. Που να πας και τι να κάνεις για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις. Μία δοκιμασμένη συνταγή για να περάσεις καλά και να ξεκουραστείς!

Έχουν έρθει αυτές οι μέρες του χρόνου που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εμείς είμαστε κλεισμένες μέσα στα γραφεία, λιώνουμε απ’τη ζεστή και θέλουμε απεγνωσμένα διακοπές! Αυτό ακριβώς έπαθα και εγώ.

από την Έλλη Εμπεδοκλή
Έπρεπε επείγοντος να ξεφύγω από την Αθήνα και τη ρουτίνα. Και είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνεται απόλυτα. Βρήκα λοιπόν το κατάλληλο μέρος για μας που ψάχνουμε λίγη ηρεμία και ξεκούραση. Η Ύδρα κορίτσια! Λιγότερο από δυο ώρες μακριά από την Αθήνα θα ξεφύγεις στα σίγουρα από την βαβούρα και την καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Για μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο, βόλτα και καφέ ή για την καλοκαιρινή σου απόδραση. Οποίο από τα δυο και αν επιλέξεις σίγουρα δε θα το μετανιώσεις. Δεν είναι τυχαίο που το Conde Nast Traveller, ένα από τα μεγαλύτερα ξένα ταξιδιωτικά περιοδικά κατατάσσουν την Ύδρα ως ένα από τα 12 ομορφότερα γραφικά νησιά του κόσμου μαζί με τα Bora-Bora, Capri, Maui. Πόσο θα σου στοίχιζε ένα ταξίδι σε ένα τέτοιο μυθικό νησί; Η Ύδρα είναι δίπλα σου και με ένα δελφίνι από τον Πειραιά και ένα πενηντάρικο για εισιτήρια είσαι εκεί!
 
Μικρή, γραφική, ήρεμη η Ύδρα μπορεί να σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι για να περάσεις καλά και να ξεκουραστείς. Ξέχασε ότι ξέρεις για τα wild party των ελληνικών κοσμοπολιτικών νησιών, το ξενύχτι και ο χορός όλο το 24ωρο. Εδώ (ευτυχώς) δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 
Νομίζω πως το ωραιότερο πράγμα σ’ αυτό το μέρος είναι ο κόσμος του. Ο κύριος Κώστας από το super market, η κυρία Ελένη στο ψιλικατζίδικο, οι σερβιτόρες του "Πειρατή", όλοι οι ντόπιοι τόσο φιλόξενοι και χαμογελαστοί. Και οι τουρίστες είναι πιο ποιοτικοί. Καλλιτέχνες, φιλέλληνες, ιστιοπλόοι που έρχονται για να χαλαρώσουν.
Ο Αργοσαρωνικός ξεδιπλώνεται μπροστά σου!
Το λιμανάκι της Ύδρας με τα ψαροκάικα και τα πολυτελή σκάφη!
Πολύχρωμα σπιτάκια και στενά σοκάκια διαμορφώνουν την εικόνα του νησιού.
Ξυπνάς το πρωί και όπου κι αν μένεις έχεις πιάτο μπροστά σου όλο τον Αργοσαρωνικό. Είναι περίεργο να μη σε ξυπνάμε οι ενοχλητικές κόρνες των αυτοκινήτων, αλλά η απόλυτη ησυχία. Το μόνο πράγμα που ακούγεται είναι το wanna be "Big Ben" ρολόι της Ύδρας που χτυπάει κάθε μισάωρο. Γαλήνη. Και ξεκινάς την περιήγηση σου στον πεζόδρομο γύρω από το νησί για τις άπειρες παραλίες. Από την Υδρονέτα, στο Αυλάκι και το Μεγάλο Καμίνι και για μια πιο κοσμοπολίτικη αύρα θα καταλήξεις στο Castello. Μια από τις λίγες οργανωμένες παραλίες στην Ύδρα με νόστιμα σνακ και απίστευτα καλό καφέ. Χαλαρώνεις, ξαπλώνεις και κάνεις ηλιοθεραπεία. Ίσως αυτό να είναι τελικά ο παράδεισος. Μια παραλία με βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και πανέμορφη θέα. Για να επισκευθείς κάποιες από τις πιο μακρινές παραλίες του νησιού, όπως ο Βλυχός που είναι υπέροχος, ίσως χρειαστεί να καβαλήσεις γαϊδουράκι ή να χρησιμοποιήσεις ένα ταξί θαλάσσης. Πίστεψε με αξίζει τον κόπο.
Κάνε μια βουτιά από τα βράχια της Υδρονέτας, την κεντρικότερη παραλία στο νησί.
Το Castello, η ομορφότερη παραλία της Ύδρας!
Πιές εναν απολαυστικό καφέ ή ενα δροσιστικό φρέσκο χυμό στο cafe και beach bar του Castello.
Μια επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο και στο αρχείο της Ύδρας είναι must για τις κουλτουριάρες της παρέας. Και τα δυο αρχοντικά του Λάζαρου και Παύλου Κουντουριώτη με την καλύτερη θέα του νησιού! Και μετά έρχεται η ώρα που πεινάς. Μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα ψαράκια δεν μπορείς να αντισταθείς. Τρως στην "Ψαροπούλα" δίπλα στο λιμάνι ή στο "Ρόδι" αν είσαι κοντά στις παραλίες. Ευτυχώς το νησί προσφέρει άπειρες επιλογές για όλες τις τσέπες και για όλα τα γούστα. Από γκουρμέ μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε κλασικά παραδοσιακά ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Και για επιδόρπιο πας για  παγωτάκι στο "The cool mule".
Η "Ψαροπούλα", μια από τις καλύτερες επιλογές του νησιού για φρέσκο ψαράκι.
Μία διαφορετική επιλογή, το "Ρόδι" κοντά στήν παραλία τού Castello.
Το "The Cool Mule" προσφέρει το καλύτερο χειροποίητο παγωτό της Ύδρας!
Έπειτα θα περιπλανηθείς στα στενά σοκάκια με τα μαγαζιά, που παρέχουν όλα τα must have κομμάτια του καλοκαιριού και εκπληκτικούς σχεδιαστές κοσμημάτων. Συναντάς ζωγράφους με τα καβαλέτα τους να ζωγραφίζουν τα πολύχρωμα σπίτια και το φυσικό τοπίο και καταλήγεις στα μπαράκια στο λιμάνι ή στα βράχια στις παραλίες. Αράζεις στον "Παπαγάλο" ή στο "Spilia Beach Bar" για ένα κοκτέιλ απολαμβάνοντας τη θέα και κάνεις καινούριες γνωριμίες.
Τα γραφικά σοκάκια με τα μαγαζιά του νησιού.
Ο "Παπαγάλος" προτείνει Mango Daiquiri. Δοκίμασέ το!
Η "Spilia Beach Bar" κυριολεκτικά πάνω στή θάλασσα!
 Ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω για να βγω από το "πήξιμο" της Αθήνας. Εσύ το σκέφτεσαι ακόμα;
Ετοίμασε βαλίτσες και σαλπάρουμε για Ύδρα!
 http://cosmo.gr/articles/living/Taxidi/vira-tis-agkyres-udra-is-calling.2821800.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks