Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Μιαούλεια» 2014 στην Ύδρα Την Κυριακή 22 Ιουνίου

Με αφορμή τα 100 χρόνια που φέτος γιορτάζει ο ελληνικός κινηματογράφος, ο Δήμος Υδρας, η Άννα Φόνσου, η Ειρήνη Πεφάνη, το Ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού» και το μουσικό σύνολο ‘A Capella’ παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, τα αγαπήσαμε και τα τραγουδήσαμε, όταν τα ακούσαμε στις ταινίες της λαμπρής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μας.
Η παράσταση καλεί το κοινό να περιπλανηθεί σε μια διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών τις δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι και τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.
Είναι ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και της εναλλαγής κοστουμιών ανάλογα με το κάθε τραγούδι, καθηλώνει και μαγεύει. Τη βραδιά παρουσιάζει η Άννα Φόνσου με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Βαγιανού και τις χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Πρωταγωνιστούν η Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, η Άρτεμις Γαϊτάνου στο τραγούδι, στον χορό, στο βιολί και στο ακορντεόν, η ηθοποιός Μαρία Δρακοπούλου στο τραγούδι, ο Γιάννης Παπαχατζής στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Μάριος Παπαδόπουλος στα πλήκτρα και στις ενορχηστρώσεις, ο Γιώργος Ξενοκώστας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο, ο Μιχάλης Καζανάς στο μπουζούκι και η Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά, ο Τεό Λαζάρου στο μπάσο, ο Τάσος Νικολής στο ακορντεόν και οκταμελής ομάδα χορευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks