Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΑ (17-20 Ιουνίου)


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Φτάνει σήμερα 17 Ιουνίου στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα μείνει στην πρωτεύουσα μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου. 
Στις 6 το απόγευμα ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Κολλέγιο Αθηνών (Π. Ψυχικό), όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων θα τιμήσει με την παρουσία του τηνπροβολή της ταινίας: «ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝΕ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΝΕ», με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η πρόσκληση στην παρουσίαση της ταινίας απευθύνεται από την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας Σταυροδρομίου. 
Για το ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής και γλυπτικής στο Σισλί, στην καρδιά της Πόλης, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Cevahir θα μιλήσουν ο Βλάσης Αγτζίδης-διδάκτωρ Ιστορίας, ο Δημήτριος Φραγκόπουλος-Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, η Έλενα Παπαγεωργίου-κάτοικος Κωνσταντινουπόλεως, ο Νίκος Ηλιάσκος-απόγονος οικογένειας Ηλιάσκου και ο Ayhan Aktar-καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου BILGI. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αφορμή της ολοκλήρωσης της συντήρησης και αποκατάστασης σαράντα ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο, ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια η Κοινότητα Σταυροδρομίου με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Την Τετάρτη 18 Ιουνίου το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην έδρα του, στην Αρχιεπισκοπή. 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 9, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, όπου θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου με σύντομη ομιλία για το Περιβάλλον. 
Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο από τον Μάριο Φραγκούλη και τον Αμερικανό πιανίστα Eugene Kohn. 
Την Πέμπτη 19 Ιουνίου ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ύδρας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού). Επί τη αφίξει του Πατριάρχου θα προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίσης ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ. 
Την Παρασκευή το πρωί ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη.

http://fanarion.blogspot.gr/2014/06/17-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks