Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Με πρωτοβουλία των νέων Δημάρχων Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη και Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη (η μητέρα του κ. Χαρχαλάκη ανήκει στη γνωστή υδραίικη οικογένεια Μπίκου και ο κ. Χαρχαλάκης επισκέφθηκε την Ύδρα και για οικογενειακούς λόγους), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο νησί της Ύδρας το Σάββατο 14/6. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και ο νέος Δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης καθώς και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος (κατά το ήμισυ Αντικυθήριος).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα των νησιών και οι 3 νέοι Δήμαρχοι (της Ύδρας και του Πόρου είναι 36 ετών και των Κυθήρων 33) συμφώνησαν να προωθήσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεργασία και συνέργεια ανάμεσα στα μικρά νησιά και τους Δημάρχους τους, καθώς όπως αποδείχθηκε και από τη συνάντηση αυτή, τα προβλήματα των νησιών είναι κοινά (διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, συγκοινωνία, δομές υγείας και παιδείας, καθημερινότητα, τουριστική ανάπτυξη). 



Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του δήλωσε ότι ο ίδιος και η Περιφέρεια θα σταθούν στο πλευρό των νησιών και των Δημάρχων τους, στηρίζοντας κάθε αναπτυξιακή πρόταση που θα προέρχεται από ώριμη μελέτη και θα προκύπτει από ορθή ιεράρχηση των αναγκών των κατά τόπους περιοχών. Έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα της καθημερινότητας πολλά από τα οποία παραμένουν ανεπίλυτα. 
Οι 3 νέοι Δήμαρχοι διαπίστωσαν το άριστο κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους, καθώς μοιράζονται κοινές αγωνίες και οράματα για τα νησιά τους και θα πρωτοστατήσουν σε μια προσπάθεια να ασκηθεί οργανωμένη πίεση προς την κεντρική εξουσία από όλους τους νησιωτικούς δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι νησιώτες μας και να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα σε κάθε κεντρική κυβερνητική απόφαση που αφορά τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσουν τη συνεργασία και με άλλους Δημάρχους μικρών νησιών προκειμένου να υπάρχει εντονότερη διεκδίκηση προς την Κυβέρνηση.
Είναι σίγουρο ότι η άτυπη αυτή συνάντηση της Ύδρας είναι μόνο η αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks