Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση Βράβευσης "Βραβείο Μαρίας Κοτζαμάνη" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΙΑΜΥ

Tο Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 στις 8.00 μμ. , στο κατάμεστο από κόσμο δώμα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, πραγματοποιήθηκε η τιμητική και εορταστική εκδήλωση στη μνήμη της διακεκριμένης Ιστορικού Τέχνης και Κριτικού Μαρίας Κοτζαμάνη. Η εκδήλωση αυτή, την οποία και ο αθηναϊκός και ο τοπικός Τύπος χαιρέτισαν και εκθείασαν με σχετικές δημοσιεύσεις τους, έγινε σε συνεργασία των ΓΑΚ/ Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας ,του Ιδρύματος Χρίστος Καράς και της Οικογένειας Κοτζαμάνη. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησαν για τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο της Μαρίας Κοτζαμάνη οι : Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια ΙΑΜΥ, Έφη Ανδρεάδη, Ιστορικός Τέχνης και Κριτικός, Χρίστος Καράς, Ζωγράφος, Θόδωρος, Γλύπτης, Φανή Πετραλιά, Δημοσιογράφος και Σόνια Χαραλαμπίδου, Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια ΕΜΠ. Επίσης η κόρη της Μαρίας, η κ. Μαρίνα Κοτζαμάνη, Kαθηγήτρια θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διάβασε επιστολές από διάφορους καλλιτέχνες και Φορείς με αφορμή τον άδικο χαμό της Μητέρας της ενώ στην οθόνη της παρουσίασης προβάλλονταν φωτογραφίες από τη ζωή της. 
Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των συμμετοχών των παιδιών της Ύδρας που διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική, το χορό, το τραγούδι και τη μουσική. 



Πρώτος μας έδειξε τις χορευτικές του ικανότητες ο Άλπμι Τόσκα μαθητής ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας. Στην συνέχεια οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Ρένα Ρούση και Αντωνία Αρμαδούρου μας παρουσίασαν το χορευτικό τους ντουέτο σε δική τους χορογραφία με τίτλο “The Mirrors”. Τελευταία χορευτική παρουσίαση έγινε από την μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Σταματίνα Μαρκαντώνη. Στη συνέχεια σειρά είχε η διαγωνιζόμενη στο τραγούδι μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Κατερίνα Ρούση η οποία τραγούδησε δύο τραγούδια a cappella. Τελευταία στην σκηνή ανέβηκε η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ανίσια Σπυρολάρι η οποία διαγωνίστηκε στο φλάουτο. Παράλληλα, οι ζωγραφικές δημιουργίες των συμμετεχόντων μαθητών ήταν αναρτημένες σε ειδικά ταμπλό στο χώρο της εκδήλωσης ώστε να μπορεί ο κόσμος να τις δει και να τις θαυμάσει. 
Το χειροκρότημα του κοινού στις προσπάθειες των μαθητών της Ύδρας ήταν πολύ ζεστό και ενθουσιώδες και μία αληθινή επιβράβευση για την ωραία προσπάθειά τους. To πρώτο βραβείο, που αντιστοιχούσε σε ένα γλυπτό από τον Χρίστου Καρά ειδικά φιλοτεχνημένο για την περίσταση καθώς και σε χρηματικό ποσό τις τάξεως των 500 ευρώ, το κέρδισε η μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Χρύσα Παπαμιχαήλ, η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα με τις ικανότητες της στην ζωγραφική. Επίσης με έπαινο, που αντιστοιχούσε σε μια λιθογραφία του Χρίστου Καρά υπογεγραμμένη από τον ίδιο, βραβεύτηκαν οι : Άλμπι Τόσκα (χορός), Σταματίνα Μαρκαντώνη (χορός) και Κατερίνα Ρούση (τραγούδι). Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαθητές έλαβαν από μία αναμνηστική αφίσα της εκδήλωσης υπογεγραμμένη από τον Χρίστο Καρά. Η κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με κέρασμα στους προσκεκλημένους και στους μαθητές των Σχολείων κατά τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε το Βίντεο με τη ζωή και το έργο της αείμνηστης Μαρίας Κοτζαμάνη.


 https://www.facebook.com/profile.php?id=100004019845517&fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks