Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

"Προορισμός: Ύδρα"


Μερικά στιγμιότυπα από το σύντομο και ήρεμο ταξίδι μας στην ιστορική και γραφική Ύδρα!
Τουρίστες πιο ποιοτικοί, καλλιτέχνες, φιλέλληνες, ιστιοπλόοι που έρχονται για να χαλαρώσουν, συναντάς ζωγράφους με τα καβαλέτα τους να ζωγραφίζουν τα πολύχρωμα σπίτια και το φυσικό τοπίο, καταλήγοντας στο λιμάνι ή στα βράχια στις παραλίες. Επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο και στο αρχείο της Ύδρας όπως στα δυο αρχοντικά του Λάζαρου και Παύλου Κουντουριώτη με την καλύτερη θέα του νησιού! Μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα ψαράκια που δεν μπορείς να αντισταθείς. Από την Υδρονέττα, στο Αυλάκι και το Μεγάλο Καμίνι και για μια πιο κοσμοπολίτικη αύρα θα καταλήξεις στο Castello. 
 Μια παραλία με βότσαλα, διάφανα κρυστάλλινα νερά και πανέμορφη θέα.
Για τα υπέροχα απαράμιλλα ηλιοβασιλέματα θα πρέπει να έχεις αντοχή στο περπάτημα για να καταλήξεις στον Οικισμό του Βλυχού και για αυτούς που δεν έχουν κουράγιο η θαλάσσια οδός είναι η ομορφότερη διαδρομή.
Για μένα τα στενοσόκακα που περπάτησα, το Μπίστι και ο Άγιος Νικόλαος που κολύμπησα,  οι πέτρινοι νερόμυλοι, η γραφική προβλήτα,  ιδανική για τις βόλτες μου και αυτό το γκρίζο των βράχων είναι  οι λόγοι που η Ύδρα σου μένει αλησμόνητη. 
Ίσως αυτό να είναι τελικά ο παράδεισος.
 Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που τα μεγαλύτερα ξένα ταξιδιωτικά περιοδικά κατατάσσουν την Ύδρα ως ένα από τα 12 ομορφότερα γραφικά νησιά του κόσμου μαζί με τα Bora-Bora, Capri, Maui.

Καληνύχτα σας!!


Το λιμανάκι της Ύδρας με τα ψαροκάικα
Πολύχρωμα σπιτάκια και στενά σοκάκια διαμορφώνουν την εικόνα του νησιού!

 
 http://www.goodtasteoflife.com/2014/06/hydra-bound.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks