Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η αξιοπρέπεια και το ήθος του Άγγελου Κοτρώνη

Aggelos-Kotronis
Οι εκλογές της 25ης Μαϊου για τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημαδεύτηκαν από πολλά θρίλερ, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπου ο νικητής αναδείχτηκε με διαφορά μερικών δεκάδων ψήφων.
Ένα τέτοιο θρίλερ εκτυλίχτηκε στην Ύδρα, όπου ο Άγγελος Κοτρώνης έχασε οριακά από τον Γιώργο Κουκουδάκη.
Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος Ύδρας είναι ένας πραγματικός ευπατρίδης, από τους λίγους η ενασχόληση των οποίων με τα κοινά δεν είχε ως στόχευση τον… βιοπορισμό, αλλά την προσφορά στον τόπο του.
Έχει διαγράψει άλλωστε μια μακρά και πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή, ενώ όλοι έχουν να λένε για τον ακέραιο χαρακτήρα του και την κιβωτό αξιακού κώδικα και ηθικών προτεραιοτήτων που τον χαρακτηρίζουν.
Είναι βέβαιο ότι η αύρα του Άγγελου Κοτρώνη, ο οποίος κατάφερε μέσα σε τρία και κάτι χρόνια να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Ύδρας, με ένα άλλο ύφος και αισθητική, θα λείψει από τη διοίκηση του ιστορικού νησιού.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Άγγελος Κοτρώνης μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων:

“Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
σας ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι σταθήκατε δίπλα μας σε αυτόν τον έντιμο αγώνα που δώσαμε.
Όλο αυτό το διάστημα της θητείας μας, αλλά και της πρόσφατης προεκλογικής προσπάθειας, αγωνιστήκαμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε, δίνοντάς μας της ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες αξίες και ιδανικά.
Θεωρούμε ότι στο τέλος αυτής της δύσκολης πορείας των τριάμισι χρόνων, παραδίνουμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας πολλών ανθρώπων.
Η δική μας ευχή, ελπίδα αλλά και επιδίωξη είναι αυτό το έργο να έχει συνέχεια, γιατί ο τόπος μας, μόνο αυτό έχει ανάγκη.
Επειδή η Ύδρα μας χρειάζεται όλους, δηλώνουμε απερίφραστα πως θα είμαστε παρόντες και σε αυτόν τον αγώνα.
Άλλωστε από την θέση της μειοψηφίας, που με οριακή διαφορά 24 ψήφων μας τοποθέτησε ο Υδραϊκός λαός, θα ελέγχουμε την πλειοψηφία της νέας Δημοτικής Αρχής και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του συνόλου των Συμπολιτών μας.
Με αγάπη και εκτίμηση
Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας”.
 http://ysterografa.gr/afieromata/ekloges-autodioikisis-2014/%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks