Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ "PLATS D'ARTISTES" ΣΤΟ Ι.Α.Μ.Υ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκθεση “Plats d’ Artistes”
                                                    29 Ιουνίου-11 Αυγούστου 2013

Το  Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας,  πολιτιστικό κέλυφος και πυρήνας υλοποίησης εξαιρετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει θεσμοθετήσει ετήσιες πολιτιστικές παρεμβάσεις  που διεξάγονται  τους θερινούς κυρίως μήνες στο χώρο του, στο πανέμορφο και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΥΔΡΑΣ».
Στα πλαίσια αυτά το Ι.Α.Μ. Ύδρας  σε συνεργασία με τον Οίκο VALMONT  διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση "Plats d'Artistes" [«Πιάτα Καλλιτεχνών»] με έργα 30 αξιόλογων διεθνών καλλιτεχνών πάνω σε κεραμικά που αναβιώνουν μια παράδοση χιλιετιών.
 Χορηγός της εξαιρετικής αυτής έκθεσης είναι ο Οίκος VALMONT. 
Πέρα από την ομορφιά
Βαθιά δεμένος με την Ελλάδα και τους κατοίκους της, τον πολιτισμό και την παράδοσή της, ο Didier Guillon, ιδιοκτήτης του Οίκου VALMONT,  αδράζει την ευκαιρία και  χαρίζει ακόμα περισσότερη λάμψη, με τη φιλοξενία  εκλεκτών καλεσμένων. Εμπνευσμένος από το μεγαλείο της χώρας, ονομάζει το εγχείρημα « Ο Μάγος του Χρόνου, ελληνική περιοδεία» και  συνδυάζει το καλλιτεχνικό γεγονός, με επιλογές εθνικού γοήτρου: φιλοξενία στο μυθικό ξενοδοχείο «Grande Bretagne” στην Αθήνα και  στην Ύδρα, με το υπέροχο σκάφος  «Aegean Schatz». Από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου VIPs από όλες τις ηπείρους θα ανακαλύψουν το ιδανικό ταξίδι στην Ελλάδα και την Ύδρα, οργανωμένο από τον δημιουργικό CEO της Valmont... η εμπειρία πέντε αστέρων αρχίζει με μια νύχτα στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, που είναι επί μακρόν συνεργάτης της Valmont. Εκεί οι καλεσμένοι θα ανακαλύψουν τη νέα θεραπεία σώματος της μάρκας. Το ταξίδι συνεχίζεται εν πλω  με το  υπέροχο «Aegean Schatz», με  κρουαζιέρα στην Ύδρα, και ακολουθεί  η έκθεση και το εφήμερο SPA...σε ένα « ναό του Πολιτισμού» όπως είναι χαρακτηρισμένο το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.   Είναι μια μοναδική γεύση  Ευρώπης που θα φιλοξενήσει μια Ισπανική καλλιτεχνική πρωτοβουλία, στη μυθική Ελληνική γη,  υπό τη σκέπη μιας Ελβετικής μάρκας!  Μια χαρούμενη έκφραση μοντερνισμού... 

Όταν η πεταλούδα πετά γύρω από την Ελλάδα...
Πότε από δω, πότε από κεί… η πεταλούδα δύσκολα πιάνεται, όταν εξερευνά απρόσμενα σημεία και τα χαϊδεύει με την εφήμερη, εύθραυστη χάρη της.  Αυτό το καλοκαίρι, η Valmont αγκαλιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα τέχνης σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, φόρο τιμής στο  ίδρυμα Artigas, της Καταλονίας.  Με έργα 30 αξιόλογων διεθνών καλλιτεχνών πάνω σε κεραμικά, η έκθεση "Plats d'Artistes" από 29 Ιουνίου μέχρι 11 Αυγούστου, 2013, αναβιώνει μια παράδοση χιλιετιών. Όταν η τέχνη χτίζει γέφυρες μεταξύ των χωρών και των τεχνών …   
Δεν μας εκπλήσσει ότι ο Οίκος Valmont, και η οικογένεια Guillon, έχουν δημιουργήσει τα απόλυτα κυτταρικά καλλυντικά με το DNA, και το exclusive Club prestige ξενοδοχείων, το V35.  
Όμως πέραν αυτών ο Οίκος Valmont, υπερήφανα στηρίζει μια διεθνή επιλογή εκθέσεων, μουσείων και καλλιτεχνών μέσω του προγράμματος «…Όταν η Τέχνη Συναντά την Ομορφιά». Με την καλλιτεχνική επιμέλεια και πνοή του Didier Guillon,  η εκδήλωση, αγκυροβολεί στο νησί  της Ύδρας από 29 Ιουνίου έως 11 Αυγούστου, στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο του νησιού, για την πρωτότυπη έκθεση "Πιάτα Καλλιτεχνών" (“Plats dArtistes”)





Χιλιετής  παράδοση

«Το πιάτο, ένας πολύτιμος κρίκος που μας συνδέει όλους», λίγα λόγια επιλεγμένα από το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας για να θυμίσουν  ότι το πιάτο βρίσκεται στην καρδιά όλων των τελετουργιών και συναντήσεων. Αναγνωρισμένο ως σημαντική καλλιτεχνική έκφραση σε όλες τις εποχές, απέκτησε τίτλο ευγενείας το 1993, όταν o Joan Gardy Artigas προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έργα ζωγράφων, γλυπτών και ποιητών στο ομώνυμο Ίδρυμα που δημιούργησε στη Βαρκελώνη, προς τιμή του πατέρα του,  Joseph Llorens Artigas.
Είκοσι χρόνια αργότερα, το ίδρυμα που βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας,  συνεργάζεται με τον Οίκο Valmont και δανείζει 30 αριστουργήματα στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο της Ύδρας... ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα, την κοιτίδα της διακοσμημένης κεραμικής που ενέπνευσε τόσο πολύ τον Πικάσο.  Είναι μια γιορτή μεγάλων ταλέντων, μεταξύ των οποίων έργα, επιλογές ζωής του Didier Guillon.  Έργα καλλιτεχνών όπως ο Isao Artigas, o  Frederic Amat , o Antoni Tàpies κοσμούν τους τοίχους στα  Spa του Οίκου Valmont σε όλο τον κόσμο, προσδίδοντας μοναδικό χαρακτήρα στους χώρους ομορφιάς της μάρκας.

 Κοινή δέσμευση, aτομικές δημιουργίες…

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και ο Οίκος Valmont μοιράζονται μια αέναη αναζήτηση για την ομορφιά όπως ο καθένας την εκφράζει…. Πιστή στις ρίζες της αισθητικής, η Ελβετική μάρκα εφαρμόζει το πολυδιάστατο ταλέντο της σε ένα εφήμερο SPA που στήνεται στα πλαίσια της έκθεσης... από 29 Ιουνίου έως 11 Αυγούστου, όπου οι επισκέπτες θα αφεθούν  στα μαγικά χέρια θεραπευτών που θα τους προσφέρουν την περιποίηση  προσώπου Vitality of the Glaciers.
Με  ιδανική διάρκεια 30 λεπτών, στοχεύει στην ανανέωση των κυττάρων μέσα από ένα απολαυστικό πρωτόκολλο, συνδυάζοντας την περίφημη κίνηση Πεταλούδας με τα εξαιρετικά προϊόντα Valmont... για λαμπερή επιδερμίδα.  Ένα τέτοιο στοίχημα, μόνο ο «Μάγος τους Χρόνου» θα μπορούσε να πετύχει, να καταπολεμήσει σημάδια γήρανσης, σε μια γη με χιλιετή ιστορία!
  

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Plats dArtistes»  θα πραγματοποιηθούν  στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας  την 1η Ιουλίου  2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα  9.00 μ.μ.  
Διάρκεια έκθεσης :  από 29 Ιουνίου  έως  11 Αυγούστου 2013.
΄Ωρες  λειτουργίας:  Καθημερινά:   9 π.μ. -4 μ.μ.     Απογεύματα: 7.30-9.30 μ.μ.

ΙΑΜΥ : Τηλ:  22980-52355 /54142      FAX: 22980-52355
            Website: iamy.gr
           mail: mail@gak-ydras.att.sch.gr



Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας
«ΠΙΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» Ίδρυμα  J. Llorens Artigas
Από 29 Ιουνίου μέχρι 11 Αυγούστου 2013
Καθημερινά : 09.00 – 16.00 και 19.30 – 21.30


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ/ PRESTIGE SPAS

Ξενοδοχείο Grande Bretagne
A Luxury Collection Hotel
Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα 105 64
Τηλ (30) (210) 3330 000


 ORLOFF SPA EXPERTS
 Μάρνη 11
 Αθήνα 104 33
                                               Τηλ (30) 210 5226 152
                                               www.orloffspa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks