Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα Λύκεια Τήλου, Ύδρας, Χάλκης και Μεγανησίου ετοιμάζονται για τις Βρυξέλλες.


Λύκεια  Μικρών Νησιών  καταγράφουν τα προβλήματα των μικρονησιωτών νέων ,τα παρουσιάζουν σε ευρωβουλευτές κατά την επίσκεψη τους σε ελληνικά μικρά νησιά και τα συζητούν σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κατά την επίσκεψη των μαθητών στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για τη νέα σχολική χρονιά.

Την σχολική χρονιά που διανύουμε, αίτημα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών ικανοποιήθηκε  από τα αρμόδια όργανα και είκοσι μαθητές λυκείων μικρών νησιών επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες. Γνώρισαν από κοντά έλληνες ευρωβουλευτές, συζήτησαν με αρμόδιους  αξιωματούχους, επισκέφτηκαν αξιοθέατα της πόλης των Βρυξελλών, επισκέφτηκαν τις πόλεις Μπριζ  και Γάνδη και συμμετείχαν σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα:  «Νέοι και Ευρωπαϊκή Ένωση».
Για τη νέα σχολική περίοδο εγκρίθηκε ο διπλάσιος αριθμών νέων από τα λύκεια μικρών νησιών οι οποίοι και θα αναλάβουν να καταγράψουν τα προβλήματα των νέων των μικρών νησιών όλης της χώρας, να τα ομαδοποιήσουν, να τα παρουσιάσουν κατά την εδώ επίσκεψη ευρωβουλευτών σε μικρά νησιά και να τα συζητήσουν οι ίδιοι οι μαθητές στις Βρυξέλλες.

Δέκα μαθητές ανά λύκειο (Β Λυκείου) από τέσσερα λύκεια μικρών νησιών, αποδέχθηκαν καταρχήν το πρόγραμμα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του προγράμματος.

Στην αφετηρία λοιπόν για τις Βρυξέλλες τον Σεπτέμβριο 2013 μπήκαν τα Λύκεια  του Μεγανησίου, της Τήλου, της Χάλκης  και του νησιού μας της Ύδρας.
Κάθε Λύκειο έχει υπό την εποπτεία του μία ομάδα άλλων λυκείων μέσα από τα οποία, συνεργαζόμενο, πρέπει να καταγράψει τα προβλήματα των νέων.
Το Λύκειο της Ύδρας μας θα καταγράψει τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά: Ύδρας, Σπετσών, Αγκιστρίου, Κυθήρων και Αντικυθήρων, Πόρου και Αγαθονησίου.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks