Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα, 25 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το Δήμο μας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ε.Ν κ. Κωσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον  Διευθυντή  Τεχνικών Έργων του Υπουργείου κ. Αριστοτέλη  Παπαδόπολη.
Της παρουσία τους στο νησί μας  προηγήθηκε επίσκεψή τους στον Δήμο Ερμιονίδος και συνάντησή τους με αξιωματούχους του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείο για το θέμα του  προβλήτα στο Μετόχι.
Κατά  την άφιξή τους στην Ύδρα μέσω του Μετοχίου,  οι εκπρόσωποι του Υπουργείου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη στο γραφείο του, στην οποία επίσης έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστάσιος Σωτηρόπουλος και κ. Λουκία Λούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Αθανάσιος  Μερτζάνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ανάργυρος Βούλγαρης και το μέλος της ειδικής επιτροπής για την υπόθεση του Μετοχιού  Πλοίαρχος Ε.Ν κ. Πέτρος Αγγελάκος.  
Κατά την  διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην επίλυση του ζητήματος του προβλήτα, ενώ για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, στο φλέγον αυτό θέμα.
Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί οριστική λύση και ενημέρωσε τους παριστάμενους πως  πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και σκέψη δική του είναι πως όλες οι υπάρχουσες θαλάσσιες εγκαταστάσεις που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτή στο Μετόχι, να νομιμοποιηθούν. Μάλιστα τόνισε πως τα δεδομένα κάνουν επιβεβλημένη μια τέτοια λύση η οποία θα είναι προς όφελος όλων, αφού η ασφαλής και αδιάλειπτη συγκοινωνία είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι.
Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Μουντζούρη το Μετάλλιο του Παύλου Κουντουριώτη, σε ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο, αλλά και ο ίδιος στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της επικοινωνίας της Ύδρας με την απέναντι ακτή.
«Η σημερινή μας συνάντηση απέδειξε πως η πολιτεία όποτε χρειάζεται μπορεί να δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Ο προβλήτας στο Μετόχι, όπως έχω πολλές φορές πει και στο παρελθόν, αποτελεί για την Ύδρα την εναλλακτική  λύση στην σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το δικαίωμα στην επικοινωνία είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το στερήσει από κανέναν. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και έτσι θα γίνουν. Όλοι έχουμε συμφέρον να συνεργαστούμε με σκοπό το κοινό όφελος. Οι γείτονες και φίλοι μας, γνωρίζουν πολύ καλά, όσο και εμείς, πως με την συνεργασία  επιτυγχάνονται σπουδαία πράγματα. Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα πάρα πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν.  Η θάλασσα είναι κοινός τόπος ανάπτυξης και προόδου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks