Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ

Για μία ακόμα χρονιά η πολιτιστική κίνηση στην Ύδρα σηματοδοτείται από τις εκδηλώσεις του ΙΑΜΥ. Η αρχή έχει γίνει ήδη με την έκθεση παλαιών και σπάνιων χαρτών Ιστορικής & Εκκλησιαστικής χαρτογραφίας. Ίσως, ο καθηγητής κ. Σουκάκος να μην περίμενε την ανταπόκριση που βρήκε η εκτεθειμένη στο ΙΑΜΥ, συλλογή του. Η έκθεση παρατάθηκε ήδη έως το τέλος Ιουνίου και αποτελεί μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκκίνηση των θερινών εκθέσεων – εκδηλώσεων. Για τη συνέχεια λοιπόν το ΙΑΜΥ ακολουθεί τον «ασφαλή δρόμο» των ποιοτικών εκδηλώσεων, των αυστηρά κρινόμενων:
Τι μας «κρύβει» το ΙΑΜΥ;
Στις 2 Ιουλίου – 4 Αυγούστου παρουσιάζεται Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ΥΔΡΑΣ ΟΡΩΜΕΝΑ 1». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Β. Αθηναίος, Α. Γρηγόρα, Β. Ευθυμίου, Λ. Κοντογιαννοπούλου, Α. Κοντέλλη, Α. Μπίλλη, Κ. Μπολιεράκη, Σ. Σαλάτα, Ε. Σούτογλου, Π. Τούντας.
Στις 8 Ιουλίου – 31 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στην πολύ σημαντική εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ενδέκατο Πεδίο» (Eleventh Plateau). Στα πλαίσια της έκθεσης οργανώνεται συμπόσιο στις 8-9-10 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου θα παρουσιαστεί πολυθέαμα στο δώμα του Ι.Α.Μ.Υ. πάντα, στα πλαίσια του «Eleventh Plateau».
Ο Αύγουστος κρύβει μια εκδήλωση «γεμάτη Ύδρα»:. οι: Παναγιώτης Τέτσης, Έλλη Στάη, Κάτια Δανδουλάκη παρουσιάζουν το βιβλίο «Ξενοδοχείο ΜΙΡΑΝΤΑ: 50 χρόνια». Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στα πλαίσια της προβολής Φορέων του νησιού που υπηρετούν τον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού το ΙΑΜΥ.
Στις 13 Αυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου έρχεται στο ΙΑΜΥ μία ακόμα Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ΥΔΡΑΣ ΟΡΩΜΕΝΑ 2» και τη συμμετοχή των καλλιτέχνών: Χ. Βέργη, Μ. Αμάραντος, Σ. Κατσούλης, Α. Κριεζής, Μ. Μαδένης, Θ. Μακρής, Τ. Μπατινάκης, Α. Νικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Δ. Σαρασίτης, Κ. Χατζηγιαννούλη.
«Κρυμμένα» μέσα στον Αύγουστο είναι επίσης η Μουσική και ο Λόγος. Η Μουσική αποκαλύπτεται με τη συναυλία των Debora Mayers και Γιώργο Περρή. Αντίστοιχα ο Λόγος, έρχεται στο ΙΑΜΥ με το τιμητικό αφιέρωμα στην Ποιήτρια – Ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.
Το καλοκαίρι εκπνέει με την 3η Διημερίδα για την ελληνική Ναυτιλία και την Θεατρική παράσταση: Αποσπάσματα από γνωστές όπερες με ομάδα 8 καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσα στο Σεπτέμβρη


ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
http://www.neaepohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks