Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΑΣ


Η ολοκλήρωση των Μιαουλείων 2011, μπορεί να συνοδεύτηκε από δύο δυσάρεστα γεγονότα (φωτιά στη Ζούβρα και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, συνοδεία χημικών και ξύλου), όμως επιβεβαίωσε ότι και αυτή τη δύσκολη χρονιά, η Ύδρα έχει κάθε λόγο να αποτελεί προορισμό των απανταχού φιλότεχνων. Αυτόν τον λόγο, θα «υπερασπιστεί» από αύριο το ΙΑΜΥ. Η σκυτάλη παραδίδεται στο αρχείο – μουσείο, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στην ομαδική έκθεση «Ύδρας Ορώμενα 1», ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται για την έκθεση «Ενδέκατο Πεδίο».

Μιαούλεια – η Ανασκόπηση 
Οι πολύ σημαντικές εκδηλώσεις – εκθέσεις είναι ο λόγος με την έκθεση της συλλογής Γ. Οικονομόπουλου με έργα του Α. Φασιανού, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, να ανοίγει την αυλαία του εορτασμού των 176 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Από εκεί και πέρα ακολούθησαν η ομαδική έκθεση έργων “MASH UP” και η έκθεση τηςΜ. Χατζηβασιλείου, “ΕΙΚΟΝΕΣ”.
Πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις καράτε, Box Savate, Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού, παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο γιος του Εμμανουήλ Παπά στο Μανιάκι»και εκδήλωση στην μνήμη του Σερραίου Αρχιστράτηγου, μουσική εκδήλωση από το«Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο»«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», παιδική παράσταση έργου του Όσκαρ Ουάιλντ με τίτλο «Ο εγωιστής γίγαντας», ομιλία με θέμα «Ο Μιαούλης και η πειρατεία κατά την περίοδο του ΄21» και τα εγκαίνια της έκθεσης «Black Mirror» του Doug Aitken από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.
Κορυφαία στιγμή θεωρήθηκε η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στο λιμάνι της Ύδρας με αντιπροσωπεία αθλητών και η Λαμπαδηδρομίαστους δρόμους του νησιού.
Πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια παρουσίας στον έντυπο τύπο της ιστορικής τοπικής εφημερίδας “Η Φωνή της Ύδρας” στην Συνεδριακή Αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού. Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου με τη Νατάσσα Μποφίλιου και το Γιάννη Χαρούλη να ερμηνεύουν τη συνάντηση της ποίησης με τη μουσική: Νίκος Γκάτσος, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Νίκος Καζαντζάκης και άλλοι, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη Μάνο Χατζηδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο.
Πραγματοποιήθηκαν τα εξ’ αναβολής εγκαίνια της Συνεδριακής Αίθουσας του Ιερού Καθεδρικού Ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Εφραίμ και τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας ολοκληρώθηκαν με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και της πυρπόλησης της τούρκικης Ναυαρχίδας.
Το 10ήμερο των εκδηλώσεων συνεχίσθηκε με την απονομή χρηματικών βραβείων από την κ. Ανδριάνα  Νικολούδη – Σπανού σε μαθητές του Β΄ Δημοτικού σχολείου και ολοκληρώθηκε με την  μουσικοχορευτική παράσταση  «Μένουμε πάντα παιδιά» από τα τμήματα χορού του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και του χορευτικού συγκροτήματος«ΔΩΔΩΝΗ».

Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,

Νιώθω την ανάγκη να πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2011».

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη, τον κλήρο της Ύδρας και την χορωδία που έλαβε μέρος στο δρώμενο των Μιαουλείων.
Ευχαριστώ το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο τίμησε ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία της φρεγάτας  «ΕΛΛΗ», καθώς επίσης και την Μουσική Μπάντα του Στρατού, που έδωσε την απαιτούμενη λαμπρότητα στον εορτασμό.
Ευχαριστώ τον Λιμενάρχη Ύδρας, Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ, κύριο Σπύρο Συρίγο και το προσωπικό του Λιμεναρχείου, για την άψογη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Ευχαριστώ τον Διοικητή της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, Υποπλοίαρχο Λ.Σ, κύριο Ιωάννη Μπελεγρή και το προσωπικό, για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις.
Eυχαριστώ το προσωπικό του Α.Τ Ύδρας, για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις.
Eυχαριστώ το μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο για την υπέροχη συναυλία του και για τις μουσικές επιλογές του στο δρώμενο.
Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη κύριο Γιώργο Ρεμούνδο για την πολύτιμη βοήθειά του στο οπτικοακουστικό δρώμενο.
Ευχαριστώ την Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κυρία Κων/να Αδαμοπούλου, για την καλή συνεργασία.
Ευχαριστώ τους Υδραίους Μπουρλοτιέρηδες, για τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις των  Μιαουλείων, αλλά και για την ξεχωριστή τους παρουσία στο φετινό οπτικοακουστικό δρώμενο.
Ευχαριστώ τους Προσκόπους Νίκαιας – Κορυδαλλού και Πειραιά,  τον Υ.Ν.Ο και το χορευτικό συγκρότημα «ΔΩΔΩΝΗ», για την πολύτιμη βοήθειά τους και την παρουσία τους στο νησί.
Ευχαριστώ τους μεγάλους χορηγούς μας: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  Κοινωφελές Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Εταιρεία Παπαδοπούλου, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Hellenic Seaways, εταιρεία GET IT NOW, αλλά και όσους ανώνυμα στήριξαν τις προσπάθειές μας.
Ευχαριστώ τις οικογένειες Νέζως Νικολούδη και Γεωργίου Σπανού, για την απονομή χρηματικών βραβείων σε μαθητές του Β’ Δημοτικού και την διαρκή προσφορά τους στην παιδεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks