Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Φέτος δεν έκανε κανό


«ΚΑΙ του χρόνου!». Το ευχήθηκα ολόθερµα στον συνεργάτη µου στην Υδρα, ο οποίος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά µού έδωσε ανταπόκριση – µε τηλεφώνηµα και SMS αλλά όχι e-mail – από την πασχαλινή διαµονή του Γιώργου Παπανδρέου στο νησί. Σας ενηµερώνω εξαρχής ότι ο ναυτικός άθλος του 2009 και του 2010 δεν επαναλήφθηκε. Θέλω να πω ότι ο Γιώργος δεν ξεκίνησε µε το κανό από την ακτή της Πελοποννήσου για να φθάσει ως νέος Οδυσσεύς στο λιµάνι της Υδρας. Η αλήθεια είναι ότι η οµηρική παροµοίωση χρησιµοποιήθηκε πέρυσι σε άλλο νησί, το Καστελλόριζο – άρα, µας βγήκε µάλλον ξινή. ΓΙΑ όλα αυτά φταίει, βεβαίως, ο καιρός. Τα πολλά πασχαλινά µποφόρ απέτρεψαν τον Πρωθυπουργό να βάλει το κανό στη θάλασσα φέτος. ∆εν ξέρω τι είδους οιωνός είναι αυτός. 


Η αλήθεια είναι ότι ο Πρωθυπουργός υπήρξε φέτος συγκρατηµένος στις δηµόσιες εµφανίσεις του στην Υδρα. Κατέλυσε στην Μπρατσέρα – που χαρακτηρίζεται από τους γνώστες ως boutique hotel – µαζί µε τη σύζυγό του Αντα και τα δύο του παιδιάΑντρίκο και Μαργαρίτα. Στην παρέα, ο αδελφός του Αντρίκος µε τη σύζυγό τουΜαριάνθη – και µέχρι εκεί. Οι Παπανδρέου δεν έκαναν πολλές περαντζάδες στο νησί. Εφαγαν στο εστιατόριο της Μπρατσέρας και, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν στον άξονα Καµινίων και Βλυχού, δηλαδή των δύο οικισµών που βρίσκονται σε απόσταση από την πόλη της Υδρας.

Ο Πρωθυπουργός πήγε για τον Επιτάφιο στο εκκλησάκι του Αγίου ∆ηµητρίου, λίγο πιο πάνω από την Μπρατσέρα. ∆εν προηγήθηκε ειδοποίηση, µε αποτέλεσµα να αιφνιδιαστεί ο παπάς που τον καλωσόρισε θερµά. Ανάσταση ο Γιώργος έκανε στον ιερό ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου, που είναι η Μητρόπολη Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Ο Παπανδρέου έκανε, πάντως, τόσο το τρέξιµό του όσο και µια βουτιά στα νερά της Υδρας παρότι αυτά ήταν µπούζι. ∆εν αναφέρονται έξοδοι σε σπίτια επωνύµων στο νησί, ή δεν τις εντόπισαν οι συνεργάτες µου. Οσον αφορά τη σίτιση της πρωθυπουργικής πα ρέας, αυτή έγινε στα τραπέζια της κυρα-Χριστίνας ή του Στέφανου, πάντα στον άξονα Βλυχού - Καµινίων. Απόκεντρα δηλαδή.

ΕΧΕΙ επιλέξει ο Πρωθυπουργός ένα πιο χαµηλό προφίλ καθώς η κρίση βαθαίνει; Ή υπήρξε µέριµνα να αποφευχθεί κανένα µικροεπεισόδιο µε πολίτες; Πάντως, τέτοιο φαινόµενο δεν αναφέρεται. Η πιο ενδιαφέρουσα «θερµή επαφή» του Πρωθυπουργού µε την κοινωνία πολιτών συνέβη στην Μπρατσέρα, µε πρωταγωνίστρια µια παιδίσκη µικρής ηλικίας που έφερε το όνοµα Ολγα.

Η Ολγα βλέποντας τον Πρωθυπουργό µπερδεύτηκε και έλεγε στη µαµά της: «Είναι οΚαραµανλής ». Αυτή της εξηγούσε υποµονετικά πως ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου . Αλλά τα παιδιά είναι, ως γνωστόν, επίµονα. Οπότε η µικρή πήρε φόρα, πήγε στον Πρωθυπουργό και τον ρώτησε χαριτωµένα: «∆εν είστε ο Καραµανλής;». Ο Παπανδρέου – που τα πάει καλά µε τα παιδιά – χαµογέλασε κάτω από τα µουστάκια του και εξήγησε πως δεν είναι, σχολιάζοντας στο γνωστό του στυλ: «Καλό…». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks