Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Ύδρα: Πάσχα, το θαλασσινό

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, η παντελής έλλειψη μηχανοκίνητων οχημάτων, τα ταβερνάκια της που σερβίρουν ουζοποικιλίες πλάι στο κύμα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους την αγαπάμε. Προσθέστε σε αυτούς το γεγονός ότι οι παραλίες της δεν είναι συγκλονιστικές, και ότι οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες σαμποτάρουν τις υπέροχες διαδρομές της –που πρέπει αναγκαστικά να γίνονται με τα πόδια– και θα συμφωνήσετε ότι η Ύδρα είναι ένα αμιγώς… ανοιξιάτικο νησί. 

Το Πάσχα εδώ έχει ιδιαίτερο χρώμα, χάρη στον Επιτάφιο που πλέει στη θάλασσα τη Μεγάλη Παρασκευή για να ευλογήσει τα νερά και να προστατεύσει τους ναυτικούς και το πανδαιμόνιο πυροτεχνημάτων που συνοδεύει το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα. 

Κάπου ανάμεσα στις περιηγήσεις και τα πασχαλινά έθιμα, φέτος θα ξεκλέψουμε χρόνο για να επισκεφθούμε επιτέλους τα αξιοθέατά της, όπως τοΜουσείο Νεότερης Ιστορίας, που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουντουριώτη, το Αρχοντικό του Τσαμαδού, όπου στεγάστηκε η Σχολή Εμποροπλοιάρχων αμέσως μετά την Επανάσταση, το τετραώροφο Αρχοντικό του Τομπάζη, που ανήκει από το 1936 στη Σχολή Καλών Τεχνών και λειτουργεί ως παράτημά της και το Μοναστήρι της Ζούρβας, στην άκρη του νησιού, για την εντυπωσιακή του θέα, που φτάνει μέχρι τη Μήλο. http://www.in2life.gr/dossier/articles/181378/Dossier_Article.aspx?mainid=181368

2 σχόλια:

  1. Σας παρακολουθώ από τις πρώτες αναρτήσεις σας, αυτά που έχετε να δώσετε είναι πολύ ενδιαφέροντα, είμαι από εκείνους που γνωρίζουν το “βαρύ” επώνυμο σας. Πιστεύοντας πραγματικά πως όλα είναι “εθνική κληρονομιά.” Η επιλογή της φωτογραφίας είναι μοναδική με την αγριεμένη θάλασσα να δείχνει σπηλιά, παλιά σφαγεία - (Λαγουδέρα), Μύλο Λόρεν, Δοκό και οικεία Κουντουριώτη.
    Το ΥΔΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ θα το προτιμούσα αισθητικά με μικρά καλλιγραφικά γράμματα ψηλά πάνω στο βουνό να μην κρύβουν το σπίτι (Μουσείου) και το ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ στο κάτω μερος της εικόνας θα ήταν καλλύτερα στο μάτι.
    πρόταση για γραμματοσειρά τα κοκκινα = Mistral και τα κιτρινα = MgCooperExtraWave Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ για τις διορθωσεις. Εγινε πολυ ομορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

metamarks