Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου του Δήμου Ύδρας για την συναυλία των Calliopée Ensemble

Το Calliopée Ensemble απαρτίζεται από σολίστ και μουσικούς δωματίου που συνεργάζονται με συνθέτες, σκηνοθέτες, μουσικολόγους και ιστορικούς. Συχνά συνεργάζεται με νέους μουσικούς, οργανώνει προγράμματα για παιδιά, ανθρώπους με αναπηρίες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σωφρονιστικά ιδρύματα με στόχο τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

                                                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, πραγματοποιήθηκε συναυλία με το σύνολο Calliopee Ensemble από τη Γαλλία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας.

Τρία βιολιά, μια βιόλα και ένα ακορντεόν, με την συνοδεία του διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Michel Lethiec, πρόσφεραν  μαγικές μουσικές στιγμές στο κοινό που γέμισε την ολοκαίνουργια αίθουσα. Ανάμεσα στις υπέροχες κλασικές νότες  ακούστηκαν και χορευτικές μελωδίες,  όπως παραδοσιακοί ούγγρικοι χοροί, βαλς του Johann Strauss και τραγούδια από το θρυλικό West Side Story.

Στο τέλος του προγράμματος, οι Γάλλοι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιασμένο κοινό, που ζητούσε να απολαύσει λίγες ακόμα μελωδίες.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος Ύδρας  Άγγελος Κοτρώνης, ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες για την ποιοτική μουσική που ακούστηκε, πρόσφερε αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου Ύδρας και προσκάλεσε το μουσικό σύνολο για μια ακόμα συναυλία στο κοντινό μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks