Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Προβλήτα Μετοχίου και Πούλμαν στην Υδρα;



Την  επέκταση του  προβλήτα στο Μετόχι  Ερμιονίδας επιδιώκουν  ο Δήμος Υδρας και το Λιμενικό Ταμείο του νησιού. Ηδη στις   12 Νοεμβρίου και ύστερα από τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δημάρχου   Άγγελου Κοτρώνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου   Αθανάσιου Μερτζάνη, συζητήθηκε στο Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης, το αίτημα του Δήμου  για την επισκευή και επέκταση του υπάρχοντα προβλήτα στο Μετόχι.


      Όμως ο Δήμος Ερμιονίδας  δεν φαίνεται να προσανατολίζεται  σε θετική απόφαση, διότι πιστεύει  ότι αν διευρυνθεί η προβλήτα, η κυκλοφοριακή κίνηαη θα  αυξηθεί   στην περιοχή με  οχήματα και πλοία σε βάρος της περιοχής του, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να «σπάσουν» την  απαγόρευση οχημάτων στην Υδρα, και να «μπαίνουν στο νησί ακόμη και πούλμαν  για τουριστικούς λόγους.

Μια  απάντηση από το νησί

        Από την διευθύντρια  της «Φωνής της Υδεας» κα Ελένη Χριστοδούλου  πήραμε  15-11-12 το ακόλουθο ι μέιλ:
       «Κύριε Κουτουζή καλησπέρα σας,
Διάβασα το άρθρο σας σχετικά με το Μετόχι. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόθεση ώστε να χρησιμοποιηθεί ο προβλήτας για να έρχονται αυτοκίνητα ή να υπάρχει στόχος να επιτραπεί η διέλευση αυτοκινήτων στην Ύδρα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια ασφαλής κοντινή πρόσβαση στη στεριά και ειδικά για τις περιόδους που πιάνει το νησί μας καιρός και τα ιπτάμενα δεν ταξιδεύουν. Νομίζω πως έχει μεγαλοποιηθεί από τους Ερμιονίτες το θέμα.
Δείτε και σχετικό link στην ιστοσελίδα μας.
Με εκτίμηση,
Ελένη Χριστοδούλου»
      «Ανοίξαμε»  το άρθρο,  
« TO ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΡΜΙΌΝΗΣ ΘΈΤΕΙ ΕΎΛΟΓΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ»
το  οποίο  λέει  πολλά. Διαβάστε το.
      Ωστόσο πληροφορούμεθα ότι διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες της Ερμιονίδας, όπως το  υπερπολυτελές ξενοδοχείο AMAN ZOE,  στην πλαγιά του Πόρτο Χελιού  που πρωτολειτούργησε το καλοκαίρι που πέρασε  διαφημίζουν την Υδρα σαν τουριστικό προορισμό. Κατά συνέπεια η Ερμιονίδα μπορεί  να έχει  ωφέλεια   από την Υδρα,  και αντίστροφα, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας.
       Χώρια ότι η περιοχή  του Μετοχίου, γύρω από τον προβλήτα  θα μπορούσε να γίνει εμπορικό  στέκι, τώρα μάλιστα, που όπως λέγεται, κόλλησαν τα  σχέδια του Ροσόλυμου για το ξενοδοχείο, στην έκταση που έχει νοικιάσει  από την Μητρόπολη Υδρας.

πηγή - http://www.koutouzis.gr/hydra.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks