Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα εχτές Παρασκευή 24 Μαΐου.  Η φωτιά άρχισε στην περιοχή Μαντράκι , κοντά στο ξενοδοχείο ΜΙΡΑ ΜΑΡΕ, και πολύ σύντομα έλαβε μεγάλες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Η αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη καθώς και όλων των συνεργατών του ήταν άμεση και αποτελεσματική . Υπήρξε κινητοποίηση από το προεδρείο της Δημοκρατίας  καθώς και από τα  μέσα μαζικής επικοινωνίας.  
Στο νησί έσπευσαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου καθώς και ο Διοικητής κ. Γ. Δελογιάννης ο οποίος και συντόνιζε τις επιχειρήσεις τόσο αυτών των τμημάτων όσο και των αεροπλάνων Καναντέρ, τα οποία πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ήλιου.  Η φωτιά κάποια στιγμή έκαιγε σε πολλά μέτωπα και είναι αλήθεια ότι κινδύνεψαν σπίτια ειδικά στην περιοχή του ρέματος του Α. Ονούφριου και της Α. Τριάδας. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των απλών πολιτών απέτρεψαν τα χειρότερα. 
Όλη την υπόλοιπη νύχτα παρέμειναν σε επιφυλακή όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματά τους , καταστέλλοντας τις συνεχείς αναζωπυρώσεις των εστιών. Το ίδιο θα ισχύσει πιθανώς και για τις επόμενες ημέρες. Πολύ θετικό το γεγονός ότι στην περιοχή πλέον επικρατεί άπνοια. 
Σήμερα, αναμένεται στο νησί κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς, για τα οποία προς το παρόν υπάρχουν μόνο εικασίες.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks