Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Ύδρα αποτελεί το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που  ζει
χωρίς την παρουσία τροχοφόρων και όπου οι μεταφορές
πραγματοποιούνται με υποζύγια και οι μετακινήσεις με τα
πόδια ή με θαλάσσια ταξί. Η απόλαυση όμως που
απολαμβάνει ο επισκέπτης  σε ένα τέτοιο περιβάλλον
κορυφώνεται με την γνωριμία του οικισμού της Ύδρας, ένα
παραδοσιακό οικισμό που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος στην
πάροδο των αιώνων.
Πέρα όμως του οικισμού της Ύδρας (Χώρα), το νησί
μήκους 20 χλμ. προσφέρει μοναδικές εικόνες σε όποιον θ΄
αποφασίσει να  το γνωρίσει μέσα από τα μονοπάτια του που
οδηγούν στις βουνοκορφές και τις απόκρημνες ακτές του.  
 Οι Υδραίοι Γονείς μου, με μεγάλη αγάπη στην Πατρίδα Ύδρα, συχνά επισκέπτονταν φίλους τους σε δύσβατα μέρη του νησιού μας με μουλάρια, όπως την Επισκοπή, το Ζόγερι κλπ.  Για εμάς τα παιδιά αυτό ήταν μια υπέροχη διασκέδαση.Από τότε άρχισα να καταλαβαίνω και να συνειδητοποιώ σε τι παράδεισο, έχουμε εμείς οι Υδραίοι το προνόμιο να ζούμε.
Τα χρόνια περνούσαν και πάντα έβλεπα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια,  οργανωμένους πεζοπόρους, να κατακλύζουν το νησί μας. Αυτούς τους πεζοπόρους, Έλληνες και Αλλοδαπούς και μετά από συνεχή και  επίμονα αιτήματά τους, θελήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να  προβάλλουμε τον Πεζοπορικό Τουρισμό της Ύδρας, σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα μοναδικά μονοπάτια της Ύδρας, έπρεπε να χαρτογραφηθούν, να σημανθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και να παραδοθούν στους πολυπληθείς πεζοπόρους του τόπου μας.
Το έργο ψηφίστηκε ομόφωνα από  το Δημοτικό Συμβούλιο και η υλοποίησή του ανατέθηκε στην  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Λουκία Λούλου, η οποία κατάφερε να το τελειώσει με μεγάλη επιτυχία. Την ευχαριστώ θερμά.
Σήμερα κάθε επισκέπτης του νησιού μας έχει την δυνατότητα μέσω έντυπης, αλλά και ηλεκτρονικής  πληροφόρησης, να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την Ιστορία της Ύδρας, για τις απαράμιλλες ομορφιές της  και να περπατήσει με σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε γωνιά του υπέροχου Τόπου μας.
Ευχαριστώ τον κ. Αντώνη Καλογήρου για την υπέροχη εργασία του και  όλους όσοι συνέβαλλαν στην  υλοποίηση αυτού του τόσο  σημαντικού έργου, το οποίο όχι μόνο θα προβάλλει ακόμα περισσότερο το νησί μας σε  ολόκληρο τον κόσμο, αλλά θα συμβάλλει και στην παράταση της τουριστικής περιόδου σε αυτό.
Εύχομαι καλούς περιπάτους, στους αγαπητούς επισκέπτες και φίλους του νησιού μας.
Είμαι σίγουρος, ότι όλοι θα ανακαλύψετε μοναδικές ομορφιές και θα ζήσετε υπέροχες εμπειρίες,  περιδιαβαίνοντας και τα πιο δύσβατα σημεία της Ύδρας.
Αυτές τις ομορφιές, την μοναδικότητα και την σπουδαιότητα του νησιού μας, αλλά  και την άριστη οργάνωση της σήμανσης των μονοπατιών της Ύδρας, αγαπητοί Φίλοι,  σας ζητάμε να μεταφέρετε  και να  διαφημίσετε  στα πέρατα του κόσμου.
Καλή διασκέδαση, καλή απόλαυση στα υπέροχα μονοπάτια της Ύδρας.   
                                   Άγγελος Λ. Κοτρώνης
         Δήμαρχος Ύδρας


Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο ‘’Τα μονοπάτια της Ύδρας’’ του Αντώνη Καλογήρου έκδοση του Δήμου Ύδρας. Μαζί θα λάβετε το χάρτη του νησιού (1:25.000) της εταιρείας Ανάβαση, το αρχείο map για χρήση στο ΟΖΙ καθώς επίσης και το αρχείο kml (για χρήση στο Google Earth κ.α.) με τα μονοπάτια (tracks) και WP

http://www.pezoporia.gr/pez/ekdos.asp?cat=viv&vid=62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks