Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ύδρα-Σπέτσες, ένα άρθρο από τη Νορβηγία

 Hydra er en av øyene i den Saroniske øygruppen, nær Athen. Det er en fullstendig bilfri øy og regnes som en av de mest kosmopolitiske øyer i Hellas. Selv om det er bra med natteliv så virker det ikke slik pga at det ikke er motorkjøretøy. Hverken biler eller mopeder. Her er det esler som gjør jobben.  Inntekten kommer for det meste av turisme, jordbruk og fiske. Det er mange kunstnere og utlendinger som har fått øynene opp for Hydra og slått seg ned.Det er mange fastboende som arbeider i Athen i vintermånedene siden storbyen er nær. Under to timer med hydrofoilbåt som går fler ganger om dagen.
Hydra har vært bebodd i mange århundre, flere av bygningene er fra 1700 tallet og bygget  rundt havnen. Det finnes mange klostre, kirker og kunstgallerier. Som i Hellas forøvrig, må kvinner bruke skjørt eller kjole og menn langbukser for å komme inn i klostrene. Husk noe over skuldrene. Og la skjørtelengden gå nedenfor knærne.

De fleste strendene er steinete foruten stranden ved hotel Mira Mare i Mandraki. I Kamini er det flere små hyggelige bukter, populært og nær byen. Vlikos er en organisert strand med hyggelige tavernaer og gåavstand fra byen. Hydra by har klippestrand med krystallklart vann. Bar og taverna like ved.

Du kan spise både gresk og internasjonalt på de mange spisesteder.
Vi skal ha ha to netter på Hydra, og den ene – 21 juli skal vi feire Thomas som fyller 17. Middagen denne dagen vil være på Sunset Restaurant, hvor vi har bord klokken 7. Her skal vi kose oss med mat, drikke og en vakker solnedgang. 
Vi har valgt å ta en liggedag på Hydra. Både på grunn av alt det fantastiske vi har hørt om øya og på grunn av Thomas sin bursdag. Og man skal vel ikke se bort fra at vi muligens kan få besøk. 
Det skal rett og slett bli en uforglemmelig dag. Vi har vært på seilferie i tre uker når vi kommer til Hydra, og det kan være deilig å slappe av uten så mye planer. Hvis man da ser ser bort  fra det å prøve restauranter, tavernaer og barer. 
Den enkleste måten å komme seg til Hydra er båt eller hydrofoil/katamaran fra Pireus. Det går også båter daglig fra Hydra til Poros og Spetses.


 http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes/spetses-hydra












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks