Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στα Κύθηρα.

Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες δήμαρχοι μικρών νησιών από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Γεώργιος Σταυρακάκηςαντιπρόεδρος της επιτροπής της περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Σπύρος Δανέλλης μέλος των επιτροπών μεταφορών και τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Δημήτριος Κατσικάρης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής Σπ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι της οικονομίας της κοινωνίας, πανεπιστημιακοί, κοινωνικοί και ιδιωτικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Απονομή Πλακέτας από το Χορηγό και
Συνδιοργανωτή
 του Συνέδριου  Αντιπεριφερειάρχη
 Νήσων Αττικής
 Δημήτρη Κατσικάρη στον Ευρωβουλευτή
Γεώργιο Σταυρακάκη.

Περισσότεροι από 50 Ομιλητές με θέματα πού άπτοντε της Διεθνής κρουαζιέρας και των Υδροπλάνων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα Βιώσιμης περιβαλλοντικής διαχείρισης των ακτών και ανάπτυξης πολιτιστικών πόρων των νησιών μας.
Οι Δεκάδες Δήμαρχοι κατά το τριήμερο της παραμονής τους στα Κύθηρα συζήτησαν και διαβουλεύτηκαν και με την τοπική κοινωνία σε θέματα αρμοδιότητας τους και αποφάσισαν τη δημιουργία επιτροπών, οι οποίες και συντάσσοντας τις προτάσεις τους, θα τις καταθέσουν στα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Όργανα.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνεδρία για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μικρών Νησιών του αργοσαρωνικού με τον Αντιπεριφερειαάρχη Νήσων Αττικής Δημήτρη Κατσικάρη και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους δήμαρχους του Αργοσαρωνικού για το συντονισμό και καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων για την επίλυση του ακτοπλοϊκού. 
Ο Δήμαρχος Κυθήρων και η Αντιπεριφέρεια 
Νήσων Αττικής απονέμουν
στον Πρόεδρο του ΕΔΜΝ 
Ελευθέριο Σ Κεχαγιόγλου, αναμνηστική πλακέτα
 σε Ενδειξη Τιμής 
για τους Αγώνες του υπέρ των Μικρών Νησιών.

Να σημειώσουμε ότι όλες οι επιτροπές θα ολοκληρώσουν εντός 10 ημερών τις προτάσεις τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια παρουσίαση των θέσεων των μικρών νησιών με ταυτόχρονη ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργών και συντελεστών του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το Λόγω αυτό το ΕΔΜΝ σχεδιάζει άμεσα επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Commission ) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΔΜΝ έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία της κατάθεσης στα εθνικά και Ευρωπαϊκά όργανα των προτάσεων του για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Αργοσαρωνικού. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί εντώς του έτους 2012.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ:  http://hydraprotonisi.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks