Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Πειραιά-Ύδρα, Οκτωβρίου 2012




Με ρεκόρ συμμετοχών. 91 σκάφη, έγινε εχτές το απόγευμα 26 Οκτωβρίου η εκκίνηση του αγώνα «ΥΔΡΑ 2012» από τον ΝΟΕ.

Φέτος στον αγώνα, όπως σχολίασε ο κ. Κ. Λυμπεράκης, έφορος αθλητισμού του ΝΟΕ, γίνεται μια προσπάθεια εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά δρώμενα να αναβαθμίσουμε και την κάλυψη του γεγονότος. Ο ΣΚΑΙ θα είναι παρόν στην εκκίνηση και θα παρουσιάσει τον αγώνα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Καθώς και η ΕΡΤ θα μεταδώσει εικόνες από τον αγώνα στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».
«Είναι μια γενικότερη προσπάθεια που επιχειρούμε να οργανώσουμε και θέλουμε να φέρουμε τα ΜΜΕ κοντά στην ιστιοπλοΐα» είπε ο κ. Λυμπεράκης.
Στο αγωνιστικό μέρος δόθηκαν  δυο εκκινήσεις μια για τα  ORCi, 37 συμμετοχές, τα IRC, 13 συμμετοχές και μια για τα  ORC Club που θα έχουν 42 συμμετοχές.
Οι περσινοί νικητές θα δώσουν όλοι το παρόν για να διεκδικήσουν ξανά τη νίκη, ο ΕΡΥΤΟΣ ΙΙ του Κ. Μάνθου στα ORCi, το ΑΤΑΛΑΝΤΙ ΧΙ του Στρατή Ανδρεάδη στα IRC και το MANOYLI TWO στα ORC Club.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει φέτος, αλλά και όπως πάντα ποιο σκάφος θα πάρει την κανονιά. Τα μεγάλα φαβορί για την κανονιά είναι το ACES, τα δυο Farr 40, ο ΕΡΥΤΟΣ αλλά και το JINETERA.
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του σκάφους Code ZeroVodafone που έκανε το ταξίδι από τη Χίο, όπως και πέρυσι που βγήκε 2ο στα ORCi, προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα μας.
Ο καιρός ίσως ταλαιπωρήσει λίγο τα πληρώματα στην 1η διαδρομή με τον ασθενή νοτιά που αναμένεται να επικρατήσει, αλλά η επιστροφή από την Ύδρα θα αποζημιώσει όλους με τον δυνατό νοτιά που θα φυσά και θα φέρει τα σκάφη γρήγορα και συναρπαστικά πίσω στο Τουρκολίμανο.






Τα σκάφη έφτασαν στο λιμάνι της Ύδρας αργά εχτές το βράδυ λόγω το πολύ ασθενών ανέμων που επικρατούσαν.

Πηγή πληροφοριών : Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks