Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Τριήμερο Ύδρας – 26-28 Οκτωβρίου 2012


Ο Ναυτικός Όµιλος Ελλάδος προκήρυξε τον αγώνα ιστιοπλοΐας  ανοιχτής θαλάσσης «Υ∆ΡΑ 2012» από την Παρασκευή 26 έως την 
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.  

Έχουν περάσει εβδομήντα επτά χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Ένας Όμιλος - μύθος με μεγάλη ιστορία, χάρη στον οποίον η ιστιοπλοΐα γνώρισε καθοριστικής σημασίας ανάπτυξη στη χώρα μας.

Από το 1938 ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος πρωτοστατεί στην ίδρυση τόσο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όσο και του Εθνικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Πειραιώς. Τελικά η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.), ιδρύεται από τον Ν.Ο.Ε. το 1952 και από το Κράτος διορίζεται αντιπρόσωπός του δια την διοργάνωση διεθνών αγώνων και την αποστολή αθλητών σ’ αγώνες στο εξωτερικό.

Ο Ναυτικός Όμιλος ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1933 από τον Αντώνιο Μπενάκη, τον Αλέξανδρο Βλάγκαλη, τον Αρτέμη Δεναξά, τον Βασίλειο Ροσόλιμο, τον Χριστόφορο Καρόλου και από άλλους διακεκριμένους Έλληνες. Αρχικά ονομάσθηκε « Ναυτικός Όμιλος Αθηνών ». Το 1936 ο Όμιλος πήρε την σημερινή του ονομασία και έγινε « Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος ». Στις 11 Φεβρουαρίου 1940 μετονομάζεται σε « Βασιλικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος » ( Β.Ν.Ο.Ε. ) επί Βασιλέως Γεωργίου ΙΙ και διατηρεί αυτή την ονομασία μέχρι το 1973.

Κύριος σκοπός του Ομίλου ήταν και εξακολουθεί να είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες. Εξ ίσου σημαντικούς σκοπούς του Ομίλου αποτελούν η ανάπτυξη εθνικού θαλασσίου πνεύματος, η προαγωγή της πίστης στη θάλασσα ως στοιχείου ζωής και προόδου του έθνους, η συμβολή στη διάδοση της ιδιωτικής ψυχαγωγικής ναυσιπλοΐας και η συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση αγάπης προς τη θάλασσα. 


Ο Όμιλος από ιδρύσεως του έχει διοργανώσει πολλά Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οι επιτυχίες των αθλητών του σε Εθνικούς και Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες είναι σημαντικές αρχής γενομένης από την πρώτη νίκη και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης του 1960, το σκάφος τύπου DRAGON « NHΡΕΥΣ » του Ν.Ο.Ε. με Κυβερνήτη τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γεώργιο Ζαΐμη. Από τότε η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη.

Από τον Αντώνη Μπενάκη στον Αλέξανδρο Παπαδόγγονα. Από τον Β.Ν.Ο.Ε. στον Ν.Ο.Ε.. Από το 1933 στο 2012, ο κόσμος μεταβάλλεται, αλλά ο Όμιλος συνεχίζει να καθοδηγείται από διαχρονικές αξίες και να διαπνέεται από το ίδιο πάθος και αγάπη για τον ναυταθλητισμό, την θάλασσα και τις παραδόσεις της, που συνδέονται άρρηκτα με την ευημερία και την ισχύ της χώρας μας.


http://www.ycg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks