Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μαζί με την τουρκική ναυαρχίδα, “βούλιαξε” και η Ύδρα από κόσμο στα “Μιαούλεια 2012”


Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, τα «Μιαούλεια 2012», στην ιστορική και κοσμοπολίτισσα Ύδρα.


Οι εκδηλώσεις τιμής για τον Υδραίο Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, 177 χρόνια μετά το θάνατό του, ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Ιουνίου και περιελάμβαναν πολιτιστικά δρώμενα, με θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες και επιδείξεις, σε καθημερινή βάση, μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουνίου, όπου και ολοκληρώθηκαν.
Ανάμεσα στα πολιτιστικά δρώμενα των φετινών «Μιαούλειων» ξεχώρισε η συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Μελίνας Ασλανίδου στο λιμάνι της Ύδρας την Παρασκευή 22 Ιουνίου.
Οι εκδηλώσεις είχαν και Τροιζηνιακή εκπροσώπηση, με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», στην μουσικοχορευτική παράσταση «Γοργόνες και μάγκες», που έγινε στο γραφικό λιμάνι του Καμινιού. Στην παράσταση τραγούδησαν οι Ειρήνη Πεφάνη, Άρτεμις Γαϊτάνου, Μαρία Δρακοπούλου και ο γνωστός στους Ποριώτες Υδραίος μουσικός Γιάννης Παπαχατζής,.
Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων το Σάββατο 23 Ιουνίου το βράδυ, ήταν φυσικά η εντυπωσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και η πυρπόληση τουρκικής φρεγάτας. Ένα οπτικοακουστικό δρώμενο σε επιμέλεια του Γιώργου Γκολέμη.

Είχε προηγηθεί η ομιλία-χαιρετισμός του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη, που ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη στο κλίμα της εκδήλωσης, ιστορικά τεκμηριωμένη και περιεκτική, για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους που παρακολουθούσαν το οπτικοακουστικό δρώμενο με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Η παρουσία των Υδραίων Μπουρλοτιέρηδων έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στην επιτυχημένη εκδήλωση, όπως επίσης οι χορευτικές ομάδες του Υ.Ν.Ο. και των σχολείων της Ύδρας.
Η επιμέλεια/Συντονισμός, τα κείμενα, η μουσική επιμέλεια και η Αγγλική μετάφραση και παρουσίαση, ήταν άψογα διοργανωμένα και συντονισμένα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ύδρα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από την Παρασκευή, και δεν έβρισκες ούτε πεζούλι για να κάτσεις.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Υδραίους για την άψογη διοργάνωση, που κάθε χρόνο φέρνει νέους και παλιούς επισκέπτες κοντά στο πανέμορφο νησί του Σαρωνικού. Τα «Μιαούλεια» δίνουν σημαντική οικονομική ανάσα στους Υδραίους επιχειρηματίες και φυσικά, τεράστια τουριστική προβολή στην Ύδρα σε καιρούς, ιδιαιτέρως χαλεπούς.
Φωτογραφίες: Σοφία Μωρές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks