Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Το χρονικό ενός γάμου από άλλοτε.....


Απλότητα και αρχοντιά εχαρακτήριζε την τέλεση των γάμων του κ Παύλου Κουντουριώτη μετά της δεσποινίδος Αικατερίνης Κορχανίδου που έγιναν στην ύδρα το περασμένο Σάββατο.  Ο κ. Παύλος Κουντουριώτης, γνωστός επιχειρηματίας και πολιτευτής του Πειραιώς απόγονος της ιστορικής οικογενείας Κουντουριώτη είναι γνώριμος των κοσμικών σαλονιών και επίλεκτον μέλος της αθηναϊκής κοινωνίας.

Ετέλεσε τους γάμους του στο νησί των προγόνων του για να παρευρεθούν στο εκκλησάκι του Άη Γεώργη στο αρχοντικό του, οι απλοϊκοί κάτοικοι της Ύδρας και να γιορτάσουν μαζί του την ευτυχισμένη αυτή ημέρα.  Η νύφη που ανήκει σε εκλεκτή οικογένεια της πρωτεύουσας ήταν ωραιοτάτη και με χαρακτηριστική ευγένεια εδέχθη τους καλεσμένους μετά την εκκλησία στην γραφική έπαυλη του γαμπρού που βρίσκεται στο λοφίσκο του νησιού. Κουμπάροι των νεονύμφων το εκλεκτό ζεύγος του βιομηχάνου και της κ. Σπ. Σοφιανοπούλου.  Η κ. Φρόσω Σοφιανοπούλου αντήλλαξε τους νυφικούς στεφάνους. 

Σχετικά με τον γάμο αυτό η τοπική εφημεριδούλα «ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ» έγραψε:
Ο Παύλος Κουντουριώτης παντρεύεται . Σήμερα Σάββατον ο άξιος εγγονός του ήρωα της ναυμαχίας της Έλλης Παύλου Κουντουριώτη,  παντρεύεται την πλήρη χαρίτων και οικογενειακών παραδόσεων δίδα Αικατερίνη Κορχανίδου.
Είναι πραγματικά ιστορικόν το γεγονός τια την Ύδρα ο γάμος του Παύλου και όλος ο Υδραϊκός λαός θα νοιώσει ιδιαιτέρα χαράν δια το ευτυχές γεγονός που μέλλει να χαρίσει απέραντον ευτυχίαν εις το εκλεκτόν τέκνον  της Ύδρας.

Η ημέρα των γάμων:
Έπειτα από ισχυρότατον γαρμπή της Παρασκευής, η ημέρα του γάμου ξημέρωσε λαμπρή, σχεδόν καλοκαιριάτικη.  Θαυμάσιος ουρανός, γαλήνια θάλασσα, καταπληκτικό φως. Και ο καιρός ακόμα φρόντισε να είναι καλός για τους γάμους του άρχοντα της Ύδρας.  Από την Παρασκευή τα γαϊδουράκια πήγαιναν κι έρχονταν στο ιστορικό αρχοντικό μεταφέροντας ακόμα και του πουλιού το γάλα.  Το Σάββατο αφίχθη το σκάφος «Δράκων 1» κατάφορτον από σκεύη και διάφορα άλλα αντικείμενα.  Από το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν τα δώρα των φίλων οι ανθοδέσμες, κλπ.  Από τα μπαούλα των νοικοκυραίων της Ύδρας βγήκαν όλα τα καλά ρούχα για να τα φορέσουν στους γάμους.

Στο ξωκλήσι του Αη Γεώργη από νωρίς είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το μυστήριο.  Στις 5.15 άρχισε.  Η νύφη δις Κατερίνα Κορχανίδου ωραιοτάτη μέσα σε ένα θαυμάσιο νυφικόν εφαίνετο πανευτυχής εις το πλευρόν του Παύλου.  Η κουμπάρα αντήλλαξε τους στεφάνους του ζεύγους το οποίον εχόρεψε τον χορόν του Ησαΐα , ενώ όλος ο κόσμος τους έρριπτε άνθη, ρύζι και κουφέτα ενώ φίλοι του γαμπρού βομβάρδιζαν τους τοίχους της εκκλησίας με βαρελότα.
Μετά την εκκλησία οι νεόνυμφοι εδέχθησαν στο αρχοντικό του γαμπρού.
Μέσα στο πλήθος κόσμου κατορθώσαμε να διακρίνωμεν την δίδα Ξένια Σερεμέτιεφ, την δίδα Πασπάτη, το ζεύγος Παμίνου Μπούμπουλη, τον Στεφ. Καλλέργη, τον δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Βροντίση μετά του δημοτικού συμβουλίου, τον κ. Περικλή Βυζάντιο, τους διευθυντάς των δημοσίων υπηρεσιών Ύδρας, κ. Αγγ. Λεμπέση, τον κ. Θ. Αναργύρου και πολλούς άλλους φίλους. Όλος αυτός ο κόσμος μετά τα συγχαρητήρια πήρε θέση μπροστά στους τεράστιους μπουφέδες και ετίμησε με το παραπάνω τα ποτά και τους μεζέδες.
Η νύφη ακούραστη με το πέπλο της κυκλοφορούσε ανάμεσα στον κόσμο φροντίζοντας για τα πάντα. Όταν απεχώρησε ο πολύς κόσμος παρέμειναν οι στενοί φίλοι και συγγενείς του γαμπρού και της νύφης οι οποίοι παρεκάθησαν σε ένα θαυμάσιο δείπνο με σουβλιστά, αρνιά, κοκορέτσια, ψάρια και πολλά άλλα.
Μετά το δείπνο του γάμου ο Παύλος Κουντουριώτης με την παρέα του κατέφθασε στο νυχτερινό κέντρο ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ  όπου ακολούθησε μια ακόμη θρυλική βραδιά με γλέντι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΟΥ 1964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks