Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Πρωθυπουργός στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.


(Εισοδος του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου στο χώρο του Συνέδριου τον συνοδέυουν ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου και ο Δήμαρχος Οικοδεσπότης του Μεγανησίου Ευστάθιος Ζαβιτσάνος)

Λαμπρύνετε κάθε Πάσχα με την παρουσία σας την ιδιαίτερη μου πατρίδα την Ύδρα… είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του - χαιρετισμό προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κος Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου. Συγκεκριμένα κατά τον χαιρετισμό του καλωσόρισμα ανάμεσα στά άλλα είπε:


(Λαμπρύνετε την Υδρα τόνισε κατα το χαιρετισμό του ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου)

……. Σεις κύριε Πρόεδρε, με την πραγματική σας αγάπη για τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, οι επισκέψεις σας σε αυτά, στη Σύμη, την Τήλο, το Πόρο, την ιδιαίτερη μου πατρίδα την Ύδρα την οποία μάλιστα την λαμπρύνετε κάθε Πάσχα με την Παρουσία σας, και τώρα ξανά στο Μεγανήσι αλλά και σε τόσα άλλα μικρά νησιά , μας κάνει να νοιώθουμε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής των νησιών μας….
(Ο Πρωθυπουργός κος Γεώργιος Παπανδρέου παρακολοθυεί το Χαιρετισμό του προέδρου του ΕΔΜΝ Ελευθέριου Κεχαγιόγλου. Δεξιά του και πίσω του διακρίνεται μέρος των Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων και Ευρωβουλευτών οι οποίοι παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.)


Κατα την 10λεπτη ομιλία Καλοσώρισμα στον Πρωθυπουργό, Ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ έκανε αναφορά στη πορεία του ΕΔΜΝ, στα απτά αποτελέσματα πού εχει πετύχει το Δίκτυο πρός οφελος των Μικρών Νησιών, στο ρόλο του πού παίζει μέσα στο ευρωπαικό γίγνεσθαι και τη θέση πού έχει μέσα στά Εθνικά οργανα για την ενίσχυση των νησιών.
Αναφέρθηκε ακόμη σε ορισμένα προβλήματα των νησιών μας τα οποία βρίσκονται σε καλό δρόμο, πού ομως χρειάζετε μεγαλύτερος βηματισμός για την υλοποίησή τους.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ανέφερε ότι …η παρουσία σας εδώ κύριε πρωθυπουργέ αποτελεί ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη για εμάς να ανταποκριθούμε και στις δικές σας προσδοκίες κερδίζοντας το στοίχημα για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο αύριο για τα νησιά μας.…


(Τα Μικρά νησιά είναι ευκαιρίες Ανάπτυξης τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους Σύνεδρους)

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν ακόμη κλιμάκιο της κυβέρνησης το οποίο αποτελείτο Υφυπουργούς Γεώργιο Ντόλιο Υφυπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτης Ρήγας Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θάνος Μωραΐτης Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τιμοσίδης Υφυπουργός Υγείας, Γεώργιος Νικητιάδης Υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού, Νικόλαος Λίτινας Γενικός Γραμματέας Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας, Σέργιος Λαμπρόπουλος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Ξεχωριστή ομιλία έκαναν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Γ. Ντόλιος , ο Υφυπουργός κος Π. Ρήγας, ενώ από Πλευράς ΕΕ συμμετείχαν και μίλησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Περιφερειακής Ανάπτυξης ευρωβουλευτής κος Γ. Σταυρακάκης και ο Ευρωβουλευτής Μέλος των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Μεταφορών και Τουρισμού κος Σπύρος Δανέλλης.


(Μετά την Ομιλία του Πρωθυπουργού του απενεμήθει αναμνηστική πλακέτα από τους διοργανωτές και ενα παραδοσιακό τοπικό κέντημα σε δίσκο από τους εργαζόμενους του Δήμου.)

Να σημειώσουμε επίσης οτι στο τέλος της 45λεπτης ομιλίας του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός εδωσε εντολή στους παριστάμενους Υφυπουργούς να συνεργασθούν με το ΕΔΜΝ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς δήλωσαν στη συνέχεια και τη δική τους Υποστήριξη στο ΕΔΜΝ και στα νησιά της Πατρίδας μας.



Ο Πρωθυπουργός κατά την Εισοδό του στο Συνεδριακό Χώρο. (Οι φωτο είναι ευγενή δωρεάν παραχώρηση από τον Διαδικτυακό Προσωπικό Κόμβο του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου www.papandreou.gr)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks