Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΖΩΉ ΤΟΥ ΠΑΎΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΏΤΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΊΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΙΆΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΉ




Ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, είναι ο ήρωας της νέας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής που ετοιμάζει ο διεθνούς φήμης Έλληνας Σκηνοθέτης, Δημιουργός του El Greco, Γιάννης Σμαραγδής.
Το σενάριο είναι του Γιάννη Σιατόπουλου, καλού φίλου της Ύδρας και γιου του αείμνηστου Δημήτρη Σιατόπουλου, του οποίου το βιβλίο «El Greco - ο ζωγράφος του Θεού» είχε βασιστεί η ομώνυμη ταινία του Σμαραγδή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής βρήκε στη φυσιογνωμία του Πρώτου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη, έναν άνθρωπο δυναμικό και σπουδαίο. Ο πατριωτισμός, η γενναιότητα και η ταπεινότητα του Κουντουριώτη σε συνδυασμό με τις αρχές που τον διείπαν, είναι στοιχεία που όλοι σήμερα έχουμε ανάγκη να φέρουμε στο φως, καθώς θα παραδειγματιστούμε από τον Υδραίο Ναύαρχο.
Ήδη έχει οριστεί μια τριμελής επιτροπή στην Ύδρα που απαρτίζεται από τον Γιάννη Σιατόπουλο, την Ντίνα Αδαμοπούλου Διευθύντρια του ΙΑΜΥ και τον Λάκη Χρηστίδη, Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας. Η Κατερίνα Πολέμη θα είναι ανάμεσα στους συντελεστές της παραγωγής, ενώ ευχάριστη έκπληξη θα αποτελέσει η Σοφία Λόρεν η οποία έχει διατυπώσει τη θερμή υποστήριξή της και την καλή της διάθεση να συμμετάσχει στην ταινία, επιστρέφοντας κινηματογραφικά μετά από πολλά χρόνια στην αγαπημένη της Ύδρα.
Φυσικά η ταινία θα χρειαστεί το χρόνο της για να τη δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού μια αντίστοιχη κινηματογραφική παραγωγή χρειάζεται μεγάλο budget και τεράστια προετοιμασία. Όμως οι μέχρι στιγμής συντονισμένες ενέργειες δίνουν μια καλή υπόσχεση και αναμφισβήτητα η ιδέα του όλου εγχειρήματος φαντάζει παραπάνω από υπέροχη στη συνείδηση κάθε Έλληνα και πόσο μάλλον κάθε περήφανου Υδραίου.
Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σ΄αυτό το κινηματογραφικό ιστορικό ταξίδι και δίνουμε την υπόσχεση να είμαστε αρωγοί σ' αυτή τη σπουδαία παραγωγή.


πηγή:http://fonitisydras.com/index.php/info/civil/item/599-h_zoi_tou_pavlou_kountourioti_ginetai_tainia_apo_ton_gianni_smaragdi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks