Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟ Α΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα,  11 Σεπτεμβρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ  ΣΤΟ  Α΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και παραδόθηκαν προς χρήση οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Α΄Νηπιαγωγείου Ύδρας. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 € το οποίο αποτελεί το αποτέλεσμα της κοινής και συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου μας με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Νήσων.
Στις εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αντικαταστάθηκαν 13 παλαιά κουφώματα με καινούρια, τα οποία θα εξασφαλίσουν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ακόμα  αντικαταστάθηκαν τα παλαιά πατώματα των τριών αιθουσών διδασκαλίας με καινούρια, χρωματίστηκαν όλες οι αίθουσες αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος του σχολείου και εκτελέστηκαν μικροεπισκευές όπου χρειάζονταν. Επίσης προγραμματισμένο είναι και θα τοποθετηθεί εντός των προσεχών ημερών στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένα μεγάλο εκπαιδευτικό παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά θα μπορούν να παιρνούν ευχάριστα αλλά και δημιουργικά τις ώρες των διαλειμμάτων.
Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είναι η αρχή μιας σειράς σημαντικών έργων τα οποία έχει δρομολογήσει ο Δήμος μας και ο δείκτης ωρίμανσής στα περισσότερα έχει αγγίξει το 99%.  Ήδη το έργο της κατασκευής του σύγχρονου γηπέδου έχει μπει στην τελική ευθεία με την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης από τον εργολάβο, το έργο της αφαλάτωσης έχει πάρει και αυτό τον δρόμο της υλοποίησης του και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες πριν την εγκατάσταση της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του. Τέλος,  πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου της πόντισης του ναύδετου (σημαδούρα) ανοιχτά από το λιμάνι της Ύδρας.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης δήλωσε:
«Ο αγιασμός των σχολείων συνοδεύεται φέτος με ένα έργο που σίγουρα θα δώσει χαρά στους μικρούς μας μαθητές και τους δασκάλους τους. Η ανακαίνιση στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν απαραίτητη για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του και για το λόγο αυτό “βάλαμε τα δυνατά μας” για να υλοποιηθεί γρήγορα. Φυσικά, χωρίς την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων, το έργο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, και στο σημείο αυτό θέλω για άλλα μια φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη για την μεγάλη αγάπη και συμπαράστασή τους στην Ύδρα. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, η γνώση και η μόρφωση θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας  για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού μας και θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί  σε ο,τιδήποτε αφορά τον τομέα της  Παιδείας.  Γιατί οι νέοι είναι το μέλλον μας!».

Από το Γραφείο Τύπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks