Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

To Βe there! Corfu Animation Festival φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο Έλληνα animator και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ράππα

  To Βe there! Corfu Animation Festival φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο Έλληνα animator και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ράππα στο πρόγραμμά του, σκηνοθέτη των ταινιών “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι” (2007) και "'Ενα δέντρο μια φορά", με εισήγηση του ίδιου (για τις σχέσεις λογοτεχνίας και animation) και προβολή της τελευταίας του ταινίας Η πηγή της νιότης

Ο Παναγιώτης Ράππας ήταν από τους πρώτους που στελέχωσε το animation studio Amblin στο Λονδίνο από τον Steven Spielberg. Ίδρυσε το 1995 εκεί την εταιρεία παραγωγής Stardust Pictures, ενώ συμμετείχε το 1999 στην ταινία animation “The Periwig Maker” που προτάθηκε για βραβείο Oscar.
Την ίδια χρονιά συν-ιδρύει την εταιρεία παραγωγής Time Lapse Pictures στο L.A., ενώ εργάζεται σαν σκηνοθέτης και Layout Supervisor στις ταινίες “Rugrats the Movie” και “ Rugrats in Paris”, παραγωγής Paramount/ Nickelodeon. Είναι ισόβιο μέλος της Ακαδημίας τεχνών και επιστημών του κινηματογράφου (A.M.P.A.S) των ΗΠΑ.      


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία Πηγή της νιότης, κινηματογραφική διασκευή του διηγήματος του Koizumi Yakumo ή Λευκάδιου Χερν (1850-1904), ενώ ο ίδιος θα εισηγηθεί θέμα σχετικό με τις σχέσεις λογοτεχνίας και animation στην ανοιχτή συζήτηση που θα διεξαχθεί τις 6 Απριλίου "Animation στον 21ο αιώνα: Είναι παντού!".



Ο Παναγιώτης Ράππας γεννήθηκε στην Ύδρα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και κινούμενο σχέδιο στην Γερμανία.- Το 1985 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο και μέχρι το 1989 δουλεύει σε διάφορες ταινίες animation για τον κινηματογράφο, στο Βερολίνο και το Μόναχο, αποκτώντας εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

- Το 1989 όταν ο Steven Spielberg άνοιξε το στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων Amblin στο Λονδίνο, ήταν ένας από τους πρώτους που κλίθηκαν να το επανδρώσουν. Παίρνει μέρος στις παραγωγές του στούντιο ενώ παράλληλα εργάζεται σαν ανεξάρτητος Σκηνοθέτης και Animator σε διάφορα διαφημιστικά spot και τηλεοπτικές σειρές στο West End του Λονδίνου.
- Το 1995 ιδρύει στο Λονδίνο την εταιρία παραγωγής Stardust PIictures στην οποία εργάζεται σαν Παραγωγός και Creative Director μέχρι το 1998. Το 1998 αναλαμβάνει την παραγωγή μέρους της ταινίας “1001 Nights” για λογαριασμό της Φιλαρμονικής του Λος Αντζελες. Το 1999 συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους “The Periwig Maker” που ήταν υποψήφια για Oscar.
- Το 1999 συν-ιδρύει την εταιρία παραγωγής Time Lapse Pictures στο Λος Αντζελες. Παράλληλα εργάζεται σαν σκηνοθέτης και Layout Supervisor στις ταινίες “Rugrats the Movie” και “ Rugrats in Paris”, παραγωγής Paramount/ Nickelodeon.
- Το 2000 δημιουργείται η εταιρία παραγωγής Time Lapse Pictures Hellas S.A., με έδρα την Αθήνα, της οποίας είναι πρόεδρος και Creative Director. Η εταιρεία έχει στενή συνεργασία με την ομώνυμη της στο Λος Αντζελες και έχουν από κοινού αναλάβει την εκτέλεση πολλών ταινιών κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
- Έχει επίσης ασχοληθεί με τον σχεδιασμό σκηνικών για το Θέατρο.
- Είναι μέλος της Ακαδημίας τεχνών και επιστημών του κινηματογράφου (A.M.P.A.S) των ΗΠΑ.

http://animationcenter.gr/modules/news/article.php?storyid=135
http://www.betherefest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks