Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ύδρα

Το πρωί της Δευτέρας 25ης Μαρτίου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, επίτιμων καλεσμένων, μαθητών των σχολείων της Ύδρας, σπουδαστών της Σχολής Εμποροπλοιάρχων και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο , τον κ. Θεμιστοκλή Ραφαλιά καθώς και από εκπροσώπους της ΑΕΝ,  της αστυνομίας και του λιμεναρχείου του νησιού. Θέση έλαβε στο βήμα ο κ. Παναγιώτης Σκάγκος, (απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας) προκειμένου να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Στην συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές των σχολείων ενώ τραγούδησε η χορωδία του Γυμνασίου - Λυκείου Ύδρας. Αμέσως μετά οι μαθητές και σπουδαστές  παρατάχθηκαν στην παραλία για την παρέλαση μπροστά από τους δεκάδες συγκεντρωμένους θεατές οι οποίοι είχαν την ευχαρίστηση μετά το πέρας της παρέλασης να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Υ.Ν.Ο.
O κόσμος στη συνέχεια  συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καλεσμένοι στην Δεξίωση που παράθεσε ο Δήμος Ύδρας. Ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης έντονα συγκινησιακά φορτισμένος απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους καθώς και τις πιο θερμές του ευχαριστίες για την παρουσία τους . Τόσο στους πολίτες όσο και στους συνεργάτες του, για την συνεχή και ακούραστη συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο του.  
Ακολούθησε η απονομή χρηματικών βραβείων από έσοδα κληροδοτήματος Φαμελιάρη στους εισαχθέντες σε  Α.Ε.Ι το 2012:

. Δαρδανού Θεοδώρα του Πατρός Ακινδύνου και της Παναγιώτας
. Καλαφάτη Κωνσταντίνα του Πατρός Ιωαννικίου και της Δήμητρας
. Μίχου Κατερίνα του Λάμπρου και της Σοφίας
. Νομικός Μάριος του Νικολάου και της Χρυσούλας

Ακολούθησε η βράβευση του αριστούχου απόφοιτου της Α.Ε.Ν. 2010-2011 κ. Ιωάννη Λιόγα από τον κύριο Νικόλαο Παπαδημητρίου με το βραβείο Αρχοντούλας Παπαδημητρίου.

"Η σημερινή εορτή έχει διπλή σημασία. Θρησκευτική και Πολιτική. Την Θρησκευτική την ακούσαμε μέσα από τους ύμνους της εκκλησίας μας.  Η Πολιτική είναι αυτή που πάντα θα μας θυμίζει τις θυσίες των προγόνων μας....Πιστεύω πως αυτό που βιώνουμε σήμερα θα περάσει σύντομα.  Η Έλληνες έχουν περάσει πολλές και πολύ δύσκολες καταστάσεις και πάντα καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους πιο δυνατοί.  Αυτό θα συμβεί και τώρα.  Γι' αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε κουράγιο , να κρατάτε το κεφάλι ψηλά και σίγουρα η Πατρίδα μας θα λάμψει ξανά και θα πάρει τη θέση που της αξίζει"....Έκλεισε φανερά συγκινημένος ο κ. Δήμαρχος τη σεμνή και ζεστή αυτή εορτή μια συγκίνηση που εντάθηκε μετά από τις εγκάρδιες ευχές και αγάπη που δέχτηκε από όλους με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Ύδρας για τη διοργάνωση των εορτασμών της 25ης Μαρτίου καθώς και όλους όσους που με τον τρόπο τους συνέβαλαν σε αυτό. Και του χρόνου με υγεία , δύναμη και θετική σκέψη.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks