Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

40 Χρόνια έκλεισε το 2013 ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Ύδρας

Πριν 40 χρόνια μια μεγάλη παρέα ιστιοπλόων έκαναν με τα σκάφη τους έναν αγώνα από το Φάληρο με προορισμό την Ύδρα.  Έκτοτε και με συμμετοχές ολοένα και αυξανόμενες καθιερώθηκαν αυτοί. οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες οι οποίοι και αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός για το νησί. Συμπίπτουν πάντα με τις δύο μεγάλες εθνικές μας εορτές.  Την 25η Μαρτίου ανοίγουν την αυλαία της τουριστικής περιόδου της Ύδρας και την 28η Οκτωβρίου την κλείνουν.  Το γεγονός και το θέαμα είναι υπέροχο, με δεκάδες σκάφη να κατακλύζουν το λιμάνι, ένα δάσος από κατάρτια , εκείνος ο γνώριμος ήχος του αέρα που παίζει με τα στράλια και αθλητές κάθε ηλικίας να πλημμυρίζουν την παραλία άλλοτε φορώντας τις στολές τους και άλλοτε τις νιτσεράδες τους, ανάλογα με τα τερτίπια του καιρού.

Εφέτος, η εκκίνηση του 40ού αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως Ύδρα - 2013 , με την συμμετοχή 82 σκαφών, για την πρώτη ιστιοδρομία Φαλήρου- Ύδρας έγινε από τον όρμο του Φαλήρου στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου. Στην περιοχή επικρατούσαν σχετικά ασθενείς άνεμοι οπότε τα πρώτα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στο λιμάνι της Ύδρας αργά το απόγευμα του Σαββάτου.  
Την Κυριακή το μεσημέρι και για πρώτη φορά έγινε ένας μικρός προαιρετικός τοπικός  inshore αγώνας καταδίωξης γύρω από σημαντήρες. Αμέσως μετά στο κέντρο Όμιλο (Λαγουδέρα ) συγκεντρώθηκαν αθλητές και τοπικοί παράγοντες . Αφού ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ι. Μαραγκουδάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του Δήμου Ύδρας, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Π. Μαρκαντώνη και εκείνος με τη σειρά του τιμητική πλακέτα στον κ. Μαραγκουδάκη εκ μέρους του Δήμου , οι προκριθέντες ανά κατηγορία σκαφών στην πρώτη ιστιοδρομία παρέλαβαν έπαθλα και μετάλλια τα οποία τους απένειμαν οι κ.κ.:

κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης , προέδρος του Δ.Σ. Ύδρας (ως εκπρόσωπος του
    Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη και ζητώντας συγνώμη εκ μέρους του
    ,για την λόγω επείγουσας    υποχρέωσης απουσία του)
κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος Π.Ο.Ι.Α.Θ.
κ. Ιωάννης Κόκιος, Διοιηκητής ΑΕΝ , Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος
κ. Νικόλαος Αλεξίου, Λιμενάρχης, Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος
κ. Ιωάννης Μπελεγρής, πρών Διοικητής ΑΕΝ
κ. Κων/νος Διάκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
κ. Ανδρέας Ντούσκος,  πρώην πρόεδρος του Υ.Ν.Ο.
κ. Ευστάθιος Γεώργας, Δημοτικός Σύμβουλος

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και παραδοσιακά αμυγδαλωτά Ύδρας.

Η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας Ύδρας - Φαλήρου θα δοθεί αύριο το πρωί, Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 10:30 και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία ο αγώνας θα διεξαχθεί με την συνοδεία πολύ ισχυρών νότιων ανέμων.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks