Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Καρναβάλι Ύδρας 2013

 Μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα ξημέρωσε σήμερα Κυριακή στην Ύδρα. Από νωρίς το πρωί η παραλία και οι δρόμοι του νησιού γέμισαν ασφυκτικά από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της που έδωσαν ένα ηχηρό παρών στους εορτασμούς της αποκριάς 2013 , με κέφι, και έντονη διάθεση για γλέντι και διασκέδαση.  Μασκαράδες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Βότση και με επικεφαλής τον Καρνάβαλο ξεκίνησαν την περιοδεία τους σε μια διαδρομή που πέρασε από πολλά σημεία του οικισμού κάνοντας τις πατροπαράδοτες στάσεις για μεζέδες και κρασί, φέτος στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Υδραγωγή ,και στο Καμίνι προσφορά της Μαρίας Σταμάτη Βούλγαρη έξω από το "Πυροφάνι".  Η περιοδεία κατέληξε πίσω στο λιμάνι της Ύδρας όπου είχε στηθεί γλέντι με μουσική και χορό καθώς και ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ποτά , προσφορά από μαγαζιά της παραλίας. Το γλέντι δεν τελείωσε όμως εκεί. Δεκάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν στο κέντρο "Ξερή Ελιά" όπου τους περίμεναν, φαγητά, άφθονο κρασί, και διασκέδαση με ζωντανή μουσική.

"Πέρυσι ευχήθηκα το καρναβάλι να είναι καλύτερο του χρόνου και πράγματι έτσι είναι" άρχισε τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ύδρας κύριος Άγγελος Κοτρώνης.  "Είμαι ευτυχισμένος να βλέπω ότι η ψυχή του Έλληνα δεν το βάζει κάτω όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν. Εμείς κρατάμε το κεφάλι ψηλά και κοιτάμε μπροστά"  Στη συνέχεια απεύθυνε ευχαριστίες σε όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στους φετινούς εορτασμούς αρχίζοντας προς όλο τον κόσμο που με την παρουσία του έδωσε ζωή στο νησί μας. Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τον "Καρνάβαλο" Σπύρο Μαύρο, τη νύφη και τον γαμπρό , την νεοσυσταθείσα επιτροπή Καρνάβαλου (κυρίους και κυρίες; Κ. Φανελάκη, Γ. Παύλου, Ν. Παύλου, Ε. Γιαννίμπα , Β. Λιόλιου, Θ. Κατραμπαδάκη, Α. Λάζου, Σ. Μπίκου, Ν. Σόρρα, Χ. Σκάγκου, Γ. Μελαχρινό), τον κ. Γ. Μηνόπετρο και κ. Π. Ράμπια και την προσφορά εξοπλισμού, το φροντηστήριο ξένων γλωσσών Υδραγωγή , την κ. Μαρία Βούλγαρη, την ταβέρνα "Ψαροπούλα"  για την προσφορά εδεσμάτων, την ταβέρνα "Ξερή Ελιά" του κ. Ντούσκου για τον χώρο τα εδέσματα και το βαρελίσιο κρασί για το βραδινό γλέντι, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Α. Βούλγαρη, τον κ. Δ. Βούλγαρη, την κ. Άννα Πούλου για τις υπέροχες "γκούγκλες" (παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά), τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σωτηρόπουλο, την κ. Ε. Γιαννίμπα και όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΔΥ.
Το γλέντι συνεχίστηκε με αμείωτη ζωντάνια μέχρι τις πρωινές ώρες.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Ύδρας και σε όλους όσους με Αγάπη και κέφι συμμετείχαν στους εορτασμούς της Αποκριάς, Ύδρα 2013, κόντρα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο καθένας μας προσωπικά. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εμείς οι Έλληνες έχουμε περάσει εξάλλου πολλά, ποτέ δεν βάλαμε κάτω το κεφάλι και τελικά υπερνικήσαμε κάθε κρίση, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί με Αγάπη  και πείσμα. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.



 
 







 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks