Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πόρου, Γαλατά και Ναυπλίου καθώς και εθελοντών πυροσβεστών , η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Μπίστη, και σε πυκνό πευκοδάσος , τέθηκε υπό έλεγχο. Τις πρωινές ώρες επιχείρησε ξανά  στην περιοχή πυροσβεστικό αεροσκάφος καναντέρ καθώς και ελικόπτερο Ericsson και σύντομα η φωτιά ετέθη υπό πλήρη έλεγχο.  Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και κάτοικοι του νησιού για την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεωn.  Η φωτιά έκαψε αρκετά στρέμματα πευκοδάσους και σταμάτησε 150 μέτρα από την θάλασσα.



Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ




Η Ύδρα δεν διαθέτει πυροσβεστική δύναμη, παρά μόνο κάποια οχήματα του Δήμου που σε περιπτώσεις φωτιάς πηγαίνουν εθελοντικά.
Κάπως έτσι, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σήμερα στην περιοχή Μπίστη, σε ένα σημείο που εκτός από πεύκα, υπάρχουν διάσπαρτα και σπίτια, χρειάστηκε να ξεκινήσουν 10 πυροσβέστες από τον Πειραιά με 5 οχήματα.
Ήδη, στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο αλλά και ένα αεροσκάφος που κάνουν προσπάθειες κατάσβεσης


φωτο  ΣΠΗΛΙΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ  http://hydraspoliteia.blogspot.gr

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2012


Με επιτυχία έπεσε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την επέτειο της συμπλήρωσης 77 χρόνων από τον θάνατο του Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλου Κουντουριώτη.

Παρασκευή 24 Αυγούστου
     Με μια υπέροχη εκδήλωση κλασικής μουσικής για πιάνο και βιολί, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Αυγούστου οι εορταστικές εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2012".  Η εκδήλωση με τίτλο " Βιολί & Πιάνο" με τους Γιώργο Δεμερτζή στο βιολί και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων και Ξενώνων Ύδρας και τα έσοδα της θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.
     Στην συνέχεια, στις 10:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια μοναδική συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Ειρήνη Τουμπάκη, στο λιμάνι του νησιού. Οι δυο υπέροχοι καλλιτέχνες τραγούδησαν πασίγνωστα παλιά και νέα τραγούδια του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου, κρατώντας τον κόσμο που γέμισε το λιμάνι σε αμείωτο κέφι έως αργά την νύχτα.

Σάββατο 25 Αυγούστου
     Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της Φρεγάτας  "Κουντουριώτης"  στον λιμάνι της Ύδρας, η οποία και θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους και  77 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκραατίας, Παύλου Κουντουριώτη.
     Μετά την υποδοχή οι Δημοτικές, οι Στρατιωτικές Αρχές του νησιού και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κΠαστός Ιωάννης και Λούλου Λουκία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρκαντώνης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Δ ημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Μερτζάνης Αθανάσιος, ο Διοικητής της Ανωτάτης Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ κ.Μπελεγρής Ιωάννης,  ο Λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Ύδρας Ανθυποπλοίααρχος Λ.Σ  κ. Συρίγος Σπυρίδωνας  και αντιπροσωπεία Μπουρλοτιέρηδων, ντυμένοι με τις παραδοσιακές Υδραίικες φορεσιές, επιβιβάστηκαν στη Φρεγάτα όπου και πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής και ανταλλαγή αναμνηστικών από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού στο πλοίο περευρέθηκαν, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος κ.Κωνσταντίνος Αινιάν-Μαζαράκης, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος κ.Παναγιώτης  Ελληνιάδης, ο Διοικητής Φρεγατών, ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα της Φρεγάτας Κουντουριώτης.
          Το ίδιο βράδυ και συγκεκριμένα στις 20:00, ο Δήμαρχος και τοΔημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ύδρας υποδέχθηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους στην Ιστορική Οικία του Παύλου Κουντουριώτη όπου και τους ξενάγησαν στους χώρους του Αρχοντικού. Ακολούθησε η επετειακή ομιλία "ΜΕΘ' ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ" από τον κυβερνήτη του Θ/Κ "ΑΒΕΡΩΦ"   Πλοίαρχο Λεωνίδα Τσιαντούλα ΠΝ.
     Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη συναυλία της Μπάνταςτου Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του νησιού και  μας ταξίδεψε με τις μελωδίες της σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το πέρας της συναυλίας όλο το κοινό κατενθουσιασμένο χειροκροτούσε ακατάπαυστα τους μουσικούς του Πολεμικού Ναυτικού ζητώντας τους να συνεχίσουν να τους χαρίζουν μερικές ακόμα υπέροχες μελωδικές στιγμές.

Κυριακή 26 Αυγούστου 
     Η τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε το πρωί στις 10:00 με την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
      Στην συνέχεια, στις 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε επετειακή ομιλία από τον Αντιναύαρχο ε.α κ.Δημήτρη Λισμάνη με τίτλο "Ο Στόλος του Αιγαίου 1912-13 και ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης"
     Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα και στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
     Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της δωρεάς των κειμηλίων  του Ναυάρχου από την κ. Ανδρομάχη Παύλου Κουντουριώτηπρος το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.




Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ-ΤΟΥΜΠΑΚΗ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2012



Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μαζί με τηνΕιρήνη Τουμπάκη θα εμφανιστούν για μία συναυλία στην Ύδρα στο πλαίσιο
των εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2012» την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012.


Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, με σπουδαία φωνή και δυναμική παρουσία εδώ και πολλά χρόνια στις live εμφανίσεις, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του. Με πείρα στο λαϊκό πάλκο αλλά και σημαντική θητεία ως ερμηνευτής σπουδαίων δημιουργών, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει στις συναυλίες του μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, το Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Άκη Πάνου αλλά και τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδόπουλο με τίτλο «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει». 

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με αφετηρία την αγάπη του στο καλό τραγούδι, συνδυάζει την ερμηνευτική δεξιότητα και τη δυναμική σκηνική παρουσία σε  μία συναυλία  που θυμάται και μας θυμίζει σημαντικές στιγμές κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, τις επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα εγγυημένης διασκέδασης γεμάτο ζωντάνια, κέφι και υπέροχες ερμηνείες.

Μαζί του στην ερμηνεία η ταλαντούχα Ειρήνη Τουμπάκη που έχει ήδη συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες (Παντελής Θαλασσινός, Μπάμπης Τσέρτος, Πέτρος Βαγιόπουλος, Πέτρος Δουρδουμπάκης κ.α.) Το 2007 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ελεγεία» αποσπώντας το δεύτερο βραβείο.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ειρήνη Τουμπάκη επί σκηνής, δημιουργούν μια υπέροχη μουσική ατμόσφαιρα. Οι μεγάλες ερμηνείες του Γεράσιμου Ανδρεάτου δικαιώνουν τις προσδοκίες των  φανατικών φίλων του και η Ειρήνη Τουμπάκη αποδεικνύει  ότι η θέση της δίπλα σε μεγάλους ερμηνευτές είναι ένα μεγάλο βήμα σε μια πορεία που πηγαίνει πολύ μακριά.

Μαζί τους μία ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 17 ΚΑΙ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Περιγραφή

Με αφορμή τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών τα οποία και «συγκλόνισαν την υφήλιο» και κατέστησαν την Ύδρα «άντρο φοροφυγάδων και ανομίας», θέλουμε να θέσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια η οποία διαστρεβλώθηκε από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε και από όσους θέλησαν για τον όποιο προσωπικό τους λόγο να προβάλουν τα πράγματα με μια άλλη
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ


Ύδρα,  21 Αυγούστου  2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


       Με αφορμή τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών τα οποία και «συγκλόνισαν την υφήλιο» και κατέστησαν την Ύδρα «άντρο φοροφυγάδων και ανομίας», θέλουμε να θέσουμε  τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια η οποία διαστρεβλώθηκε από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε και από όσους θέλησαν για τον όποιο προσωπικό τους λόγο να προβάλουν τα πράγματα με μια άλλη διάσταση.

       Η αναμφισβήτητη θέση των Υδραίων πολιτών ήταν, είναι και θα είναι η τήρηση των νόμων και των κανόνων και όχι η κατάλυση του κράτους όπως αφέθηκε να εννοηθεί από ορισμένους. Ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε κανέναν έλεγχο από κανένα αρμόδιο όργανο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί έστω και στο ελάχιστο, γεγονός αντίδρασης απέναντι σε σύννομες και θεμιτές διαδικασίες.

       Ο Δήμος Ύδρας καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτά και κανείς δεν συμφωνεί με την μη τήρηση των νόμων και των κανόνων από κανέναν, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται αυτός. Πρέπει όμως όλοι μας να είμαστε ίσοι όχι μόνο απέναντι στον νόμο και τις επιταγές του αλλά και στην μεταχείριση από τα όργανα που έχουν ταχθεί να τον υπηρετούν.


       Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα της τόσο πολυδάπανης διπλής επιχείρησης των Μ.Α.Τ η οποία και κατέδειξε μια εικόνα ενός νησιού σε κατάσταση πολέμου.

       Καταδικάζουμε τέλος την κατάφορα άδικη και χωρίς νόημα επίθεση και προσπάθεια δυσφήμησης που υφιστάμεθα, από το σύνολο σχεδόν των Μ.Μ.Ε, και που κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο επιμένουν να παρουσιάζουν το γεγονός με εντελώς λανθασμένο τρόπο, παρ’ όλες τις προσπάθειες του Δημάρχου και των κατοίκων του νησιού να τους γνωστοποιήσουν την πραγματική αλήθεια.


Από το Δήμο Ύδρας

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ





Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και 2 ώρες στην Πελοπόννησο απέναντι από την Ύδρα έχοντας αρχίσει από την περιοχή Σουπιά του νομού Αργολίδας..  Η φωτιά πήρε σύντομα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν από το πρωί στην περιοχή. Οι φλόγες είναι ορατές από την Ύδρα, και πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού.  Στην περιοχή  επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες ενώ πριν λίγο έσπευσαν και 2 αεροπλάνα τύπου καναντέρ στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σοφία Μωρές

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ "ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ" ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ


Η ΄Ενωση  Ξενοδόχων Ύδρας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει προγραμματίσει την μουσική εκδήλωση  «Βιολί και Πιάνο»Σονάτα σε μι ελάσσονα Κ. 304 του  W.A. Mozart,  την φαντασία σε ντο μείζονα Δ. 934 του  Schubert και την Σονάτα για βιολί και πιάνο του  C. Franck,  με τον Γιώργο Δεμερτζή στο βιολί  και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο για την Παρασκευή 24/8/2012 και ώρα 8,15 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης και τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τους σκοπούς του Νοσοκομείου της ΄Υδρας.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
Mε τα έσοδα της  πρώτης μας εκδήλωση (2010)  συμμετείχαμε καθοριστικά στην εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος οξυγόνου και με τα έσοδα της περσινής εκδήλωσης (2011) αγοράσθηκαν τρία πολύ χρήσιμα μηχανήματα  καρδιογράφος ( με δυνατότητα επικοινωνίας με Νοσοκομείο στην Αθήνα), σπιρόμετρο και απινιδωτής. Βεβαίως θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω τον κ. Π. Μανίκη, Δ/ντή του Νοσοκομείου, ο οποίος συνέπραξε καθοριστικά στην υλοποίηση  του σκοπού μας. Τέλος η ΄Ενωσή μας επιθυμεί και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου που θα γίνει η μουσική μας εκδήλωση.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Και τώρα μία πληροφορία που πρέπει να την γνωρίσουμε  στους Υδραίους και όχι μόνο. Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας και κατ΄επέκταση και το νησί μας πρέπει ο καθένας μας να γνωστοποιεί οτιδήποτε γίνεται για το καλό της πατρίδας μας  από πρόσωπα που αγαπούν πραγματικά την ΄Ελλάδα. Πρέπει ο καθένας μας από την σκοπιά του να προβάλλει αυτά τα άτομα γιατί έτσι τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν τον ευγενή αγώνα που κάνουν για την χώρα μας. Για τον λόγο αυτό θεωρώ  υποχρέωσή μου να σου γνωρίζω ένα πρόσωπο που  για να βοηθήσει την χώρα μας και συγκεκριμένα το νησί μας κάνει συνεχώς μεγάλο αγώνα και προσφέρει ακόμα και το σπίτι του.
 Είναι ο κ Βίκτωρ Τζίγκλερ (Victor Ziegler), τέως διευθυντής της  Austian Air lines στην Ελλάδα επί σειρά ετών. ΄Εχει πλέον συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με την ζωγραφική και την συγγραφή  βιβλίων ποικίλων θεμάτων  όπως παιδικά, μυθιστορήματα  με ποικίλα θέματα π.χ. ψυχολογικά κλπ.΄Όλα τα βιβλία του αυτά καθώς και η ζωγραφική του έχουν ένα κοινό σημείο, την αναφορά τους στο νησί της ΄Υδρας.Ο κ. Τζίγκλερ έχει σπίτι στην ΄Υδρα, εδώ και μία εικοσαετία και παλαιά όταν η εργασία του ήταν στην Ελλάδα ήταν τακτικός επισκέπτης  του νησιού. Τώρα όμως ,παρ΄όλο που είναι μόνιμος κάτοικος  Αυστρίας, η σκέψη του είναι πάντοτε στην ΄Υδρα . Απόδειξη δε ότι προσπαθεί να προβάλλει το νησί μας στην πατρίδα του. Μία προσπάθεια που σήμερα κάνει είναι να παραχωρεί δωρεάν το σπίτι του σε Αυστριακούς  για ολιγοήμερες διακοπές με σκοπό να γνωρίσουν αυτή το νησί και να το προβάλλουν στους   φίλους τους και συμπατριώτες τους. Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή του κ. Τζίγκλερ συμμετέχει και ο κ. Heriber G. KINDERMANN    δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, ο οποίος θα επικοινωνεί με τα άτομα που θα επωφεληθούν της προσφοράς του κ. Τζίγκλερ και θα προβάλλει στον Αυστριακό τύπο τις  εντυπώσεις  τους από την διαμονή τους στο νησί της ΄Υδρας.










Πηγή κειμένου: κα Τζένη Σοφιανού Δικηγόρος και Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ξενοδοχείων ΄Υδρας

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κολυμβητικοί αγώνες ΥΝΟ, Ύδρα 2012

Παρά την άσχημη ψυχολογία που επικρατούσε από το πρωί στο νησί λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων, πάρα πολλοί κάτοικοι ,  γονείς ή και απλοί θεατές, συγκεντρώθηκαν στο Μαντράκι προκειμένου να παρακολουθήσουν όπως κάθε χρόνο τους κολυμβητικούς αγώνες που σηματοδοτούν το τέλος  της περιόδου των μαθημάτων κολύμβησης. Οι μικροί και μεγαλύτεροι κολυμβητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  και οι νικητές έλαβαν τα μετάλλιά τους  ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη αθλητική αναμέτρηση.






Με συνοδεία ΜΑΤ, οι έλεγχοι στην Ύδρα

Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας με συνοδεία περισσοτέρων από  45 αστυνομικών, κατέφθασαν στην Ύδρα το βράδυ του Σαββάτου με το απογευματινό δρομολόγιο του Flying Cat 1. H διμοιρία παρατεταγμένη με πλήρη εξάρτηση συνόδευε τους υπαλλήλους της οικονομικής αστυνομίας στους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε πολλά καταστήματα.  Η ατμόσφαιρα ήταν βέβαια αρκετά φορτισμένη με τους κατοίκους να δυσανασχετούν στην θέα των πολυάριθμων αστυνομικών, και με τους τουρίστες να παρακολουθούν με έκπληξη και απορία.  Δεν σημειώθηκαν εντάσεις ούτε κανενός είδους επεισόδια και η διμοιρία αποχώρησε αργότερα τη νύχτα από το νησί.




Η Ύδρα, οι φοροπαραβάσεις, το εκδικητικό κράτος και ο «άγριος χειμώνας»


Του Νότη Ανανιάδη

Κατ’ αρχήν η ιστορία, που χάθηκε στην ραστώνη του καλοκαιριού:
κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη στην Ύδρα για να κάνει φορολογικούς ελέγχους.  Σε μια περίπτωση συνέλαβε (!) ηλικιωμένη γυναίκα(!) που έκανε δέκα παραβάσεις!!! Στη συνέχεια πολιορκήθηκε το αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε, κάτοικοι του νησιού χειροδίκησαν κατά ναυτικών του «Φλάινγκ Κάτ» που θα τη μετέφερε στον Πειραιά, η ακτοπλοϊκή εταιρεία περιέκοψε τα δρομολόγια προς το νησί, και τέλος μια ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ μεταφέρθηκε στην  Ύδρα για να συνεχίσει τους ελέγχους το ΣΔΟΕ.
Που βρισκόμαστε; Λίγο πριν ένα νέου τύπου εμφύλιο; Βλέπουμε σκηνές από ταινία προσεχώς ή παίρνουμε μια γεύση από τον  χειμώνα στις πόλεις της οικονομικής απόγνωσης και κοινωνικής έκρηξης; Ίσως λίγο απ’ όλα.
Η ιστορία όμως έχει και «ντεσού». Οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η γιαγιά στην ψαροταβέρνα της δεν έκοβε αποδείξεις. Και τι έκαναν οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι;  Κατέγραψαν την παράβαση και επέβαλαν πρόστιμο, ως όφειλαν; Όχι! Περίμεναν να συμπληρωθούν δέκα σχετικές φορολογικές παραβάσεις, να κάνει, δηλαδή, η ανυποψίαστη γιαγιά δέκα λογαριασμούς, χωρίς να εκδώσει αποδείξεις και τότε, εφαρμόζοντας μία διάταξη του σχετικού νόμου, την συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία και την οδήγησαν στο τμήμα. Συγγνώμη, αλλά και να μην ήταν τα πράγματα όπως είναι τώρα, πάλι δικαίως θα εξεγείρονταν οι κάτοικοι του νησιού.
Υπάρχει και συνέχεια. Στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προσήλθε ο γιός της ηλικιωμένης γυναίκας και ζήτησε να κρατηθεί ο ίδιος, αφού δήλωσε πως αυτός είναι στην πραγματικότητα ο υπεύθυνος της ταβέρνας. Αμ, δε. Ο Νόμος και ο Τύπος πάνω απ’ όλα. Η γιαγιά θα προσαχθεί στον εισαγγελέα του Πειραιά απάντησαν οι αρμόδιοι. Συγγνώμη, αλλά και να μην ήταν τα πράγματα όπως είναι τώρα, πάλι η σπίθα της αρχικής σύλληψης θα γινόταν πυρκαγιά.
Στη συνέχεια κυκλοφόρησε η φήμη ότι με ένα ταχύπλοο της  HSW η γυναίκα θα μεταφερόταν στον Πειραιά , οπότε οι πιο «θερμόαιμοι» κινήθηκαν εναντίον του πληρώματος! Η απόλυτη παράνοια, που έχει ξεκινήσει φυσικά από την παρανοϊκή κι εκδικητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κράτους. Με την σειρά της η εταιρεία (η οποία ούτως ή άλλως εγκαταλείπει τις γραμμές του Σαρωνικού, γιατί «δεν βγαίνει»), περιέκοψε τα δρομολόγια προς την Ύδρα, ένα ιπτάμενο της δεν έπιασε στο νησί με τον καπετάνιο να λέει ότι τον εμπόδιζε ο καιρός (φυσούσαν άνεμοι μόλις 5 με 6 μποφόρ) και τα εκδοτήρια στον Πειραιά να μην εκδίδουν εισιτήρια για το νησί. Το απόλυτο χάος.
Αργότερα κι αφού η ηλικιωμένη κρατούμενη αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, η Πολιτεία φάνηκε να στρέφεται προς την πλευρά της λογικής. Και μετέφερε, με πλωτό του Λιμενικού, επιτέλους, ως ουσιαστικά υπεύθυνο του καταστήματος στην εισαγγελία του Πειραιά τον γιο της .
Εκτόνωση; Αμ, δε. Διότι το βράδυ του Σαββάτου το κράτος έστειλε άλλη μία διμοιρία των ΜΑΤ στο νησί για να συνεχίσει το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ τους ελέγχους του.Αμ, δε. Διότι το βράδυ του Σαββάτου το κράτος έστειλε άλλη μία διμοιρία των ΜΑΤ στο νησί για να συνεχίσει το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ τους ελέγχους του.
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να κόβουν αποδείξεις. Κι ούτε λέει ότι  εφ’ όσον εισπράττουν το ΦΠΑ δεν πρέπει να το αποδίδουν. Αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως τα όργανα του κράτους μπορούν να υιοθετούν τακτικές πορτοφολάδων που στήνουν καρτέρι  κι επιλέγουν τα πλουσιότερα από τα υποψήφια  θύματα   τους. γιατί αυτό έγινε στην Ύδρα, όταν περίμεναν να συμπληρώσει η γιαγιά τις δέκα παραβάσεις και να την συλλάβουν. Κανείς δεν λέει ότι η αυτοδικία εναντίον μάλιστα άσχετων ναυτικών δικαιώνεται. Αλλά γιατί εγώ νομίζω πως άλλο που δεν ήθελε η εταιρεία για να περικόψει ( ή έστω ματαιώσει ορισμένα)δρομολόγια της;
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν φορολογικοί έλεγχοι- στην Ύδρα και παντού. Αλλά πόσο ενισχύεται ο τουρισμός που τόσο έχουμε ανάγκη με την εικόνα πάνοπλων αντρών των ΜΑΤ να περιπολούν σ’ ένα μικρό νησάκι, συνοδεύοντας κάποιους εφοριακούς;    
Φοβάμαι πως αυτό που είδαμε στην Ύδρα μπορεί να αποδειχθεί μια συμπυκνωμένη εκδοχή της  μεγαλύτερης άγριας ιστορίας, που κάποιοι ονειρεύονται να ζήσουν στις πόλεις τον χειμώνα. Κι εντάξει, ας πούμε πως αυτοί την δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Είναι ανάγκη να τους διευκολύνει, να στρώνει το έδαφος για τα σχέδια τους και το (ανεγκέφαλο) κράτος;   
Υ.Γ. Αναρωτιέμαι πόσο κόστισε όλη αυτή  η ιστορία στο ελληνικό δημόσιο ( σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων και δαπανών για μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων κλπ, αλλά και δυσφήμησης της χώρας με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να ασχολούνται καλοκαιριάτικα με την πλέον αποκρουστική όψη της Ελλάδας) και  πόσα τελικά θα εισπράξει το κράτος από τους ελέγχους στο νησί;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ Κ. ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ


Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σύρραξη μεταξύ Υδραίων και Οικονομικής Αστυνομίας!



Γενικευμένα επεισόδια που διήρκησαν περίπου μία μέρα ξέσπασαν στην Ύδρα όταν η Οικονομική Αστυνομία επιχείρησε να μεταφέρει στον Εισαγγελέα Πειραιά έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις! Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να μετακινηθεί στο νησί διμοιρία ΜΑΤ με πλοίο του Λιμενικού προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των ντόπιων και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παραβάτη Υδραίου στον Πειραιά.

Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ψαροταβέρνα στην παραλία της Ύδρας.

Άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίοι έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας δεν έκοβαν αποδείξεις.Ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος και εντόπισαν τη γιαγιά της οικογένειας Τηλιακού η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο. Η υπεύθυνη της ψαροταβέρνας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις. Κατά πληροφορίες εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού. Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον. 
Στο μεταξύ κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας. 
Ετσι και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προγραμματίσει την μεταφορά του συλληφθέντα στον Πειραιά με το Flying Cat, στο λιμάνι του νησιού συγκεντρώθηκαν κάτοικοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποτρέψουν την μεταγωγή του ιδιοκτήτη που δεν έκοβε αποδείξεις. Επικράτησε ένταση.

Περίπου στις 21.30, κάνοντας ένα ανθρώπινο τείχος με δύο ζώνες(!) αποκλεισμού της πρόσβασης στο χώρο που είχε δέσει το ταχύπλοο, οι Υδραίοι δεν επέτρεψαν στο λιμενάρχη, τον αστυνομικό διευθυντή και τους άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στο Flying Cat που θα απέπλεε για τον Πειραιά στις 21.45.

Ο συλληφθείς διανυκτέρευσε έστο αστυνομικό τμήμα Ύδρας, έξω από το οποίο παρέμειναν όλο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Κατά πληροφορίες κάποιοι πέταξαν πέτρες στο κτίριο σπάζοντας τζάμια.

Τελικώς το πρωί του Σαββάτου στην Ύδρα έφτασε πλοίο του Λιμενικού Σώματος το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.gr, το οποίο μετέφερε επίσης μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να αποφευχθεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Υδραίος ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Ψαροπούλα" με τη συνοδεία ΜΑΤ μπήκε στο πλοίο του ΛΙμενικού και μεταφέρθηκε στον Πειραιά.

ΠΗΓΗ:

Ταραχές στην Ύδρα


Τη Παρασκευή 17 Αυγούστου και κατά τον έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου.  Εξαιτίας όμως σοβαρού προβλήματος υγείας που της προέκυψε  λόγω του έντονου σοκ που βίωσε , οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα  εκφράζοντας την αντίθεσή τους προς το περιστατικό και κυρίως για το γεγονός ότι η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού  η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή.  Ο κόσμος παρέμεινε έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέφθασε  με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανό επεισόδιο και να οδηγήσουν τον νεαρό κρατούμενο στην Αθήνα όπου την Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.  Δυστυχώς δεν αποφεύχθηκαν επεισόδια , καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος ήρθε σε σύγκρουση (λεκτική και σωματική) με τους άνδρες των ΜΑΤ , γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ρίψη δακρυγόνων, προπηλακισμούς και γενικά ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα έντασης στην παραλία του λιμανιού, γεγονότα που το νησί μας δεν είχε ξαναζήσει ποτέ.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: XΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΛΛΙΕΡΗΣ  (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3229296550759&set=a.3229224988970.104986.1816967202&type=1&theater)

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κουντουριώτεια 2012, τριήμερο μνήμης και τιμής στον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

«ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2012»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ύδρας και το Δημοτικό Συμβούλιο,
τιμώντας την 77η επέτειο από το θάνατο του πρώτου
Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Υδραίου Ναυάρχου
Παύλου Κουντουριώτη,
καθώς επίσης και τη συμπλήρωση 100 χρόνων
από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 - 1913,
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις
«Κουντουριώτεια 2012»,
οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 26 Αυγούστου 2012.


Με τιμή


Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας





Πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Αυγούστου
          Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων, οικιών και πλοίων, από το πρωί της 23ης Αυγούστου έως και 
          τη δύση του ηλίου της  26ης Αυγούστου.

Παρασκευή 24 Αυγούστου
20.15Εκδήλωση  κλασικής μουσικής  στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
          Διοργάνωση: Ένωση Ξενοδοχείων και Ξενώνων Ύδρας.
          Τα  έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.

22:00: Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ειρήνη Τουμπάκη, στο λιμάνι.
         Χορηγός εκδήλωσης: Περιφέρεια Αττικής - Αντιπεριφέρεια Νήσων.

Σάββατο 25 Αυγούστου
10.30: Ανάδειξη και προβολή της δωρεάς κειμηλίων του Παύλου Κουντουριώτη από την κ. Ανδρομάχη  Παύλου Κοντουριώτη, στο 
          Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.

11.30: Υποδοχή της Φρεγάτας που θα  λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, στον  Κάβο.

20.00: Υποδοχή των Επισήμων στο Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη από τον Δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Λ. Κοτρώνη.
          Ξενάγηση στο Αρχοντικό.
          Χαιρετισμός Δημάρχου.
          Χαιρετισμός Αρχηγού ΓΕΝ,  Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη Π.Ν.
          Επετειακή ομιλία με θέμα «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», από τον Κυβερνήτη Θ/Κ Αβέρωφ, Πλοίαρχο Λεωνίδα Τσιαντούλα  Π.Ν.
         Ανταλλαγή αναμνηστικών.
           
 22.00: Συναυλία από την Μουσική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στο λιμάνι.

Κυριακή 26 Αυγούστου
10.00:  Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών
           και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ.
  
10.30:  Αφιέρωμα 100 χρόνων, «Ο Στόλος του Αιγαίου 1912– 1913 και  ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης». Παρουσίαση από
           τον κ. Δημήτρη Λισμάνη, Αντιναύαρχο ε.α. στην συνεδριακή αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας.

11.15: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα και στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.






Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η Ύδρα ένα από τα λιμάνια που εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ, και η άμεση αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη



Μετά τα δώδεκα μεγάλα λιμάνια της χώρας που έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) για να ιδιωτικοποιηθούν κάποιες από τις δραστηριότητές τους, στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν έπειτα από χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων άλλα είκοσι τρία (23) λιμάνια και μαρίνες. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση προβλέπει τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας
Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε:

Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

"Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης", αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.



 

Ύδρα  14 Αυγούστου 2012




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ



Ο Υδραϊκός Λαός, το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, είμαστε πολύ θορυβημένοι με το θέμα το οποίο τόσο ξαφνικά προέκυψε και αφορά την Διυπουργική Απόφαση με την οποία εκχωρούνται 23 λιμάνια της Χώρας, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό και μοναδικό σε φυσικό κάλλος  λιμάνι της Ύδρας, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ουδείς γνωρίζει τα περί της αποφάσεως αυτής και ο Δήμος μας στις δικαιολογημένες απορίες των Συμπατριωτών μας,  δεν μπορεί να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας σήμερα στις 09.00 με την αρμόδια Υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ, δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες μας και οι απορίες μας δικαιολογημένα να διογκώνονται.
Κύριε Βουλευτά και κύριε Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, παρακαλούμε θερμά, να διερευνήσετε το πολύ φλέγον για το Νησί μας θέμα, το οποίο τόσο ξαφνικά ενέσκηψε και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Ευνόητο είναι ότι ό Δήμος μας είναι στο πλευρό σας και σε συνεχή  επαγρύπνηση, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε το όλο θέμα και να πράξουμε τα πρέποντα.
Παρακαλούμε θερμά, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τις δικές σας ενέργειες, ώστε και εμείς να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους Συμπολίτες μας, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,



Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας



Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

O Πρωταθλητής "Υδραϊκός"

Αυλαία έναρξης για τα "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012"


Eτελέσθη εν Ύδρα και εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ την 12η Αυγούστου ε.ε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, το Αρχιερατικόν μνημόσυνον των αοιδίμων ευεργετών της νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μακάριες προσωπικότητες που ευεργέτησαν την τοπική Εκκλησία της Ύδρας, με προεξάρχοντα τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Κυρό ΙΕΡΟΘΕΟ, και τους άλλους που προσέφεραν την περιουσίας τους για το Γηροκομείο, για την ανέγερση του Νοσοκομείου κ.λπ. Τόνισε την ανάγκη να τιμούμε τους ευεργέτας και να μην τους ξεχνάμε. Αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του «Κουλουρείου» Νοσοκομείου, και τέλος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012».


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων: «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012» την Κυριακή 12ην Αυγούστου 2012 εις την συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, η λίαν ενδιαφέρουσα θεολογική ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιεροθέου Καλογερόπουλου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με θέμα:
« ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΝ »
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κων/νος Δαρδανός.
Η καταληκτήρια προσλαλιά έγινε από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος ευχαρίστησε τον εν λόγω κληρικόν και του επέδωσε το αναμνηστικό των Θεομητορικών.
Τέλος ακολούθησε δεξίωση, ενώ διενεμήθη ψηφιακός δίσκος «Μουσικά μελουργήματα» με ύμνους από το αναλόγιο του «Μοναστηρίου» τους οποίους απέδωσε ο πρωτοψάλτης κ. Άγγελος Διαμαντόπουλος.


Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ!!!!



Πραγματοποιώντας μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό της κατηγορίας με αντίπαλο το Μίλωνα, ο Υδραϊκός επικράτησε με σκορ 14-6 και στέφθηκε Πρωταθλητής στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, πανηγυρίζοντας την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική.
Η ομάδα μας στην τελική φάση της ανόδου πέτυχε 4 καθαρές νίκες, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα ημιτελικά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό όπου ο Υδραϊκός κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή.
Τα αποτελέσματα της τελικής φάσης ήταν:

9/8/12 Υδραϊκός-ΑΕ Χαϊδαρίου 15-8
10/8/12 Υδραϊκός-Άθως Χαλκιδικής 11-6
10/8/12 Υδραϊκός-ΟΠΑΘΑ Πατρών 15-5
11/8/12 Υδραϊκός-Αναγέννηση Λαμίας 19-8

Ημιτελικός
12/8/12 Υδραϊκός-Πανσερραϊκός 10-6

Τελικός
12/8/12 Υδραϊκός-Μίλωνας 14-6


Ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θεόδωρος Μουστακαρίας έκανε στην εφημερίδα μας την ακόλουθη δήλωση, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα που έστεψε πρωταθλήτρια την ομάδα του Υδραϊκού:«Είναι μια προσπάθεια που γίνεται από τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο για τα παιδιά της Ύδρας. Θέλουμε να τους δώσουμε τα κίνητρα να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά. Να πείσουν όλους, ότι η Ύδρα είναι ένας τόπος, όπου θα πρέπει να έχει το δικό του ναυταθλητικό ισχυρό σωματείο, να αγωνίζεται στις κατηγορίες και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα κολυμβητήριο. Θα το φωνάζω μέχρι να το καταφέρω, γιατί θεωρώ ότι είναι αυτό που θα αναβαθμίσει την Ύδρα και θα δώσει δύναμη και ζωή στα νέα παιδιά.
Η σημερινή επιτυχία ανήκει στη νέα γενιά των παιδιών της Ύδρας και σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είχαμε την τιμή να είναι κοντά μας. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε 4 και 5 Ολυμπιάδες ο καθένας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τιμή για τα παιδιά της Ύδρας να αγωνίζονται μ' αυτούς τους ανθρώπους. Καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές στην Δ΄ Εθνική και να ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική. Αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, οι οποίοι δεν είναι τίποτε άλλο από το να φτιάξουμε ένα κολυμβητήριο, η Ύδρα σας διαβεβαιώνω ότι σε δύο χρόνια θα παίζει στην Α1.»
Σύνθεση Υδραϊκού: Μουστακαρίας Θεόδωρος, Καϊάφας Φίλιππος, Μαυρωτάς Γεώργιος, Δήμου Χρήστος, Πάτρας Ευάγγελος, Μιχαηλίδης Γεώργιος, Πρωτόπαπας Διονύσιος, Καλακώνας Θεόδωρος, Αργυρόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παγάνης Χαράλαμπος, Νομικός Μάριος, Αγγελόπουλος Ιωάννης, Αναργύρου Μιχάλης, Νομικός Γεώργιος, Σκόρρας Γεώργιος, Διαμαντής Ιάσονας, Κυριακάκης Γεώργιος, Πατσόγας Χάρης, Ρονιώτης Ανδρέας
Προπονητής: Βαβούρης Νικόλαος και Βοηθός Προπονητή: Σταθάκης Σωτήρης
Έφορος: Λυγούρας Δημήτριος

Ρεπορτάζ: Ελένη Χριστοδούλου
Φωτογραφίες: Κώστας Αγγελόπουλος

metamarks