Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η Ύδρα ένα από τα λιμάνια που εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ, και η άμεση αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη



Μετά τα δώδεκα μεγάλα λιμάνια της χώρας που έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) για να ιδιωτικοποιηθούν κάποιες από τις δραστηριότητές τους, στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν έπειτα από χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων άλλα είκοσι τρία (23) λιμάνια και μαρίνες. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση προβλέπει τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας
Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε:

Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

"Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης", αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.



 

Ύδρα  14 Αυγούστου 2012




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ



Ο Υδραϊκός Λαός, το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, είμαστε πολύ θορυβημένοι με το θέμα το οποίο τόσο ξαφνικά προέκυψε και αφορά την Διυπουργική Απόφαση με την οποία εκχωρούνται 23 λιμάνια της Χώρας, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό και μοναδικό σε φυσικό κάλλος  λιμάνι της Ύδρας, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ουδείς γνωρίζει τα περί της αποφάσεως αυτής και ο Δήμος μας στις δικαιολογημένες απορίες των Συμπατριωτών μας,  δεν μπορεί να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας σήμερα στις 09.00 με την αρμόδια Υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ, δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες μας και οι απορίες μας δικαιολογημένα να διογκώνονται.
Κύριε Βουλευτά και κύριε Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, παρακαλούμε θερμά, να διερευνήσετε το πολύ φλέγον για το Νησί μας θέμα, το οποίο τόσο ξαφνικά ενέσκηψε και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Ευνόητο είναι ότι ό Δήμος μας είναι στο πλευρό σας και σε συνεχή  επαγρύπνηση, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε το όλο θέμα και να πράξουμε τα πρέποντα.
Παρακαλούμε θερμά, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τις δικές σας ενέργειες, ώστε και εμείς να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους Συμπολίτες μας, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,



Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks