Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αύριο 11 Αυγούστου τα εγκαίνια της έκθεσης του Παναγιώτη Τέτση στο ΙΑΜΥ


Το  Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας,  πολιτιστικό κέλυφος και πυρήνας υλοποίησης ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε επίπεδο περιφέρειας, έχει θεσμοθετήσει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ  που διεξάγεται τους θερινούς κυρίως μήνες στο χώρο του, στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  KΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΥΔΡΑΣ».

 Στα πλαίσια αυτά και τιμώντας το έργο του ζωγράφου,  ακαδημαϊκού και δασκάλου Παναγιώτη Τέτση, γόνου της Ύδρας και ενός των μεγαλύτερων Ελλήνων σύγχρονων εικαστικών , το Ι.Α.Μ.Ύδρας  έχει την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά  της διοργάνωσης και παρουσίασης  της  έκθεσης των έργων του  που περιλαμβάνει κυρίως  υδατογραφίες,  λάδια  αλλά και μαυρόασπρα έργα του καλλιτέχνη.

 Ο Τέτσης «εραστής» του χρώματος και του ελληνικού φωτός, λατρεύει τη ζωή, θαυμάζει την αέναη κίνησή της, τη συνεχή δημιουργία της. Παρατηρώντας  συγκριτικά το έργο του σε όλη τη διάρκεια της 60χρονης   δημιουργικής πορείας του  ανακαλύπτουμε μια σχεδόν ερωτική του σχέση  με το παρόν, με το σήμερα,  μέσω μιας  αναζήτησης, μιας ερευνητικής περιδιάβασης  νέων καλλιτεχνικών μονοπατιών
( λόγου χάριν οι τελευταίες εντυπωσιακές μαυρόασπρες συνθέσεις του) και συνάμα μια πιστή  αναφορά του στο χθες, στις καλλιτεχνικές του απαρχές, στις εικαστικές του ρίζες, στο παρελθόν…

 Κεντρικό θέμα των έργων της έκθεσης  αποτελούν όψεις και απόψεις της γενέτειράς του της Ύδρας αλλά και ενός άλλου νησιού που επίσης λατρεύει, της Σίφνου. Όλες ιδωμένες  μέσα από ένα εσωτερικό διάλογο  του καλλιτέχνη τόσο με τη φύση του πανέμορφου, ιστορικού νησιού του Αργοσαρωνικού  με το μοναδικό αρχιτεκτονικό  περιβάλλον και τις συνεχείς εναλλαγές του  φωτός, στο οποίο ο Τέτσης δίνει μια κατεξοχήν ιδιαίτερη σημασία, όσο και με το εξαιρετικής ομορφιάς  κυκλαδονήσι, στο οποίο κατοικεί κυρίως τα καλοκαίρια.
 Στην έκθεση παρουσιάζονται 10 συνολικά ακουαρέλλες   και 6 ελαιογραφίες του εξαιρετικού καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων και 3 από τις νέες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του συνθέσεις .

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11 Αυγούστου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα  9.00 μ.μ. και θα διαρκέσει από τις 11 Αυγούστου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012.

΄Ωρες λειτουργίας:  Καθημερινά :   9 π.μ. -4μ.μ.        Απογεύματα :7.30-9.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks