Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αυλαία έναρξης για τα "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012"


Eτελέσθη εν Ύδρα και εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ την 12η Αυγούστου ε.ε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, το Αρχιερατικόν μνημόσυνον των αοιδίμων ευεργετών της νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μακάριες προσωπικότητες που ευεργέτησαν την τοπική Εκκλησία της Ύδρας, με προεξάρχοντα τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Κυρό ΙΕΡΟΘΕΟ, και τους άλλους που προσέφεραν την περιουσίας τους για το Γηροκομείο, για την ανέγερση του Νοσοκομείου κ.λπ. Τόνισε την ανάγκη να τιμούμε τους ευεργέτας και να μην τους ξεχνάμε. Αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του «Κουλουρείου» Νοσοκομείου, και τέλος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012».


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων: «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2012» την Κυριακή 12ην Αυγούστου 2012 εις την συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, η λίαν ενδιαφέρουσα θεολογική ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιεροθέου Καλογερόπουλου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με θέμα:
« ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΝ »
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κων/νος Δαρδανός.
Η καταληκτήρια προσλαλιά έγινε από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος ευχαρίστησε τον εν λόγω κληρικόν και του επέδωσε το αναμνηστικό των Θεομητορικών.
Τέλος ακολούθησε δεξίωση, ενώ διενεμήθη ψηφιακός δίσκος «Μουσικά μελουργήματα» με ύμνους από το αναλόγιο του «Μοναστηρίου» τους οποίους απέδωσε ο πρωτοψάλτης κ. Άγγελος Διαμαντόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks