Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ "ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ" ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ


Η ΄Ενωση  Ξενοδόχων Ύδρας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει προγραμματίσει την μουσική εκδήλωση  «Βιολί και Πιάνο»Σονάτα σε μι ελάσσονα Κ. 304 του  W.A. Mozart,  την φαντασία σε ντο μείζονα Δ. 934 του  Schubert και την Σονάτα για βιολί και πιάνο του  C. Franck,  με τον Γιώργο Δεμερτζή στο βιολί  και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο για την Παρασκευή 24/8/2012 και ώρα 8,15 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης και τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τους σκοπούς του Νοσοκομείου της ΄Υδρας.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
Mε τα έσοδα της  πρώτης μας εκδήλωση (2010)  συμμετείχαμε καθοριστικά στην εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος οξυγόνου και με τα έσοδα της περσινής εκδήλωσης (2011) αγοράσθηκαν τρία πολύ χρήσιμα μηχανήματα  καρδιογράφος ( με δυνατότητα επικοινωνίας με Νοσοκομείο στην Αθήνα), σπιρόμετρο και απινιδωτής. Βεβαίως θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω τον κ. Π. Μανίκη, Δ/ντή του Νοσοκομείου, ο οποίος συνέπραξε καθοριστικά στην υλοποίηση  του σκοπού μας. Τέλος η ΄Ενωσή μας επιθυμεί και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου που θα γίνει η μουσική μας εκδήλωση.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Και τώρα μία πληροφορία που πρέπει να την γνωρίσουμε  στους Υδραίους και όχι μόνο. Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας και κατ΄επέκταση και το νησί μας πρέπει ο καθένας μας να γνωστοποιεί οτιδήποτε γίνεται για το καλό της πατρίδας μας  από πρόσωπα που αγαπούν πραγματικά την ΄Ελλάδα. Πρέπει ο καθένας μας από την σκοπιά του να προβάλλει αυτά τα άτομα γιατί έτσι τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν τον ευγενή αγώνα που κάνουν για την χώρα μας. Για τον λόγο αυτό θεωρώ  υποχρέωσή μου να σου γνωρίζω ένα πρόσωπο που  για να βοηθήσει την χώρα μας και συγκεκριμένα το νησί μας κάνει συνεχώς μεγάλο αγώνα και προσφέρει ακόμα και το σπίτι του.
 Είναι ο κ Βίκτωρ Τζίγκλερ (Victor Ziegler), τέως διευθυντής της  Austian Air lines στην Ελλάδα επί σειρά ετών. ΄Εχει πλέον συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με την ζωγραφική και την συγγραφή  βιβλίων ποικίλων θεμάτων  όπως παιδικά, μυθιστορήματα  με ποικίλα θέματα π.χ. ψυχολογικά κλπ.΄Όλα τα βιβλία του αυτά καθώς και η ζωγραφική του έχουν ένα κοινό σημείο, την αναφορά τους στο νησί της ΄Υδρας.Ο κ. Τζίγκλερ έχει σπίτι στην ΄Υδρα, εδώ και μία εικοσαετία και παλαιά όταν η εργασία του ήταν στην Ελλάδα ήταν τακτικός επισκέπτης  του νησιού. Τώρα όμως ,παρ΄όλο που είναι μόνιμος κάτοικος  Αυστρίας, η σκέψη του είναι πάντοτε στην ΄Υδρα . Απόδειξη δε ότι προσπαθεί να προβάλλει το νησί μας στην πατρίδα του. Μία προσπάθεια που σήμερα κάνει είναι να παραχωρεί δωρεάν το σπίτι του σε Αυστριακούς  για ολιγοήμερες διακοπές με σκοπό να γνωρίσουν αυτή το νησί και να το προβάλλουν στους   φίλους τους και συμπατριώτες τους. Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή του κ. Τζίγκλερ συμμετέχει και ο κ. Heriber G. KINDERMANN    δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, ο οποίος θα επικοινωνεί με τα άτομα που θα επωφεληθούν της προσφοράς του κ. Τζίγκλερ και θα προβάλλει στον Αυστριακό τύπο τις  εντυπώσεις  τους από την διαμονή τους στο νησί της ΄Υδρας.










Πηγή κειμένου: κα Τζένη Σοφιανού Δικηγόρος και Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ξενοδοχείων ΄Υδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks