Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Διακοπές στην Ύδρα, Όμιλος (Λαγουδέρα)


Η απόλυτη ταξιδιώτικη μόδα του ’60 και του ’70, η Ύδρα , το νησί του πάλε ποτέ jet set αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλο και διασκέδασε εδώ, στη θρυλική Λαγουδέρα, το night club που παίχτηκαν οι πιο λαμπρές σκηνές της κοσμικής Ύδρας.
 Όλα ξεκίνησαν το 1958, όταν ο Μπάμπης Μωρές επισκέφτηκε την Ύδρα για διακοπές, ερωτεύτηκε το νησί με την πρώτη ματιά και αποφάσισε να μείνει μόνιμα και να χτίσει τη δική του επιχείρηση, τη Λαγουδέρα.
Ένα χρόνο πριν, είχε γυριστεί στο νησί η ταινία “Το παιδί και το δελφίνι”, η πρώτη ξένη παραγωγή στην Ελλάδα, με τη Σοφία Λώρεν. Η Λώρεν τραγουδά για πρώτη φορά το τραγούδι “Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη” και βγάζει την Ύδρα από τη λίστα με τα αζήτητα. Τότε ήταν που το νησί άρχισε να γίνεται πόλος έλξης μεγάλων προσωπικοτήτων της διεθνούς σκηνής, η  Μπριζίτ Μπαρντώ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Τζον Λένον, καθώς και άπαντες οι αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου σε κάθε επίσκεψή τους στην Ύδρα συνήθιζαν να διασκεδάζουν εδώ, στο θρυλικό night club Λαγουδέρα και μαζί με αυτούς ακόμη περισσότεροι Rolling Stones, Beetles, Μαρία Κάλλας, μεγάλες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, όπως ο Ωνάσης με τη Τζάκι ακόμα και βασιλείς κρατών επισκέπτονταν το νησί ξανά και ξανά.
Πολλοί από αυτούς μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν στην περίφημη Λαγουδέρα.
Ο Μπάμπης Μωρές ήταν ένας ευφυέστατος επιχειρηματίας, ο οποίος μονίμως γυρνούσε με μία κάμερα στο χέρι, κινηματογραφούσε και φωτογράφιζε τις διασημότητες που επισκέπτονταν το μαγαζί του και έστελνε στην Αθήνα την ανταπόκριση, ήταν ο παπαράτσι της εποχής θα λέγαμε. Έτσι, η Ύδρα με τη Λαγουδέρα πρωτοστατούσε στις livestyles σελίδες των εφημερίδων και οι διάσημοι πήγαιναν στη Λαγουδέρα να διασκεδάσουν, αλλά και να φωτογραφηθούν.
Τα θρυλικά σπίρτα του μαγαζιού που προέτρεπαν τον κόσμο να πιει και να διασκεδάσει, τα δερμάτινα πορτοφόλια με το λογότυπο του καταστήματος, τα πολυτελή μπρελόκ, δώρα που έκανε στους εκλεκτούς πελάτες, μαζί με τα χιουμοριστικά βραβεία διασκέδασης που τύπωνε ο ίδιος, έδειχναν την μοναδικότητα του μαγαζιού που ήταν μπροστά για την εποχή του, αλλά πάνω από όλα το μεράκι και την φαντασία του Μπάμπη Μωρέs. Αρκετές δεκαετίες μετά,  μπορεί τα φλας να έχουν σβήσει και η παλιά Λαγουδέρα να έχει κλείσει, όμως το μοναδικό σκηνικό της Ύδρας διατηρείται αναλλοίωτη.
Η κοσμοπολίτικη Ύδρα του σήμερα κατακλύζεται ακόμα από κότερα και θαλαμηγούs.
 Στη θέση της παλιάς Λαγουδέρας η σύγχρονη εποχή της, ένα gourmet εστιατόριο που όπως οι ντόπιοι σημειώνουν, αποτελεί σημείο αναφοράς και ανάμνησης της παλιάς Ύδρας, του μύθου που πάντα θα αναπολούν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ύδρας

H ιστορία και η παράδοση συναντά το γούστο και την καλή διάθεση…
Όταν βρίσκεσαι στη θέση του πιο διάσημου εστιατορίου – μπαρ στην Ελλάδα, όταν στις βεράντες σου έχουν περπατήσει οι Beattles, οι Rolling Stones,η Jackie Kennedy, η Μαρία Κάλλας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, όταν έχεις γίνει σημείο αναφοράς για γενιές και γενιές, τότε από σένα περιμένουν μόνο την τελειότητα…
Και οι Κώστας Αχείλας και Λίζα Μπαρτσιώκα τα έχουν καταφέρει καλά. Έχουν δημιουργήσει ένα πολλά υποσχόμενο μπαρ – εστιατόριο μοναδικής αισθητικής.
Ξεκινήστε από το πρωί με καφέ και σάντουιτς, συνεχίστε το μεσημέρι με απίθανες γεύσεις μεσογειακής κουζίνας για να τελειώσετε το βραδάκι με ένα κοκτέιλ ή ένα κρασί.
Μη φύγετε όμως ακόμα, γιατί το βράδυ αναμένεται μακρύ… Σε λίγο έρχεται και ο DJ!
Παραγγείλετε ένα ποτό και διασκεδάστε μέχρι το άλλο πρωί με εκπληκτικά ποτά, καλή διάθεση, ντισκομπάλα και φοβερό φωτισμό…

22980 - 53800

Το παρόν δεν αποτελεί διαφήμιση παρά απλά μια προσπάθεια προβολής και προώθησης των παροχών των επαγγελματιών και - όχι μόνο- της Ύδρας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks