Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος και το Πολεμικό Ναυτικό

 
Σήμερα τιμούμε το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον προς την πατρίδα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, μετά το πέρας του επίσημου εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".
Η τελετή, που έγινε στην παρουσία και συγγενών των θυμάτων της 11ης Ιουλίου 2011, ξεκίνησε με αγιασμό και ακολούθησε ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης από το Διοικητή Ναυτικού Κυριάκο Ποχάνη. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Άμυνας έριξε στεφάνι στη θάλασσα, εις μνήμη των νεκρών του ναυτικού και ακολούθησε μονόλεπτη σιγή και ο εθνικός ύμνος. Η φετινή τελετή ολοκληρώθηκε με έκθεση οπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως "σήμερα τιμούμε το Πολεμικό μας Ναυτικό και εκφράζουμε αναγνώριση στο έργο που επιτελεί η Εθνική μας Φρουρά για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας και της αξιοπρέπειας του λαού μας".
" Τιμούμε σε αυτό το χώρο, τη μνήμη του Διοικητή του Ναυτικού και των ηρωικών ανδρών που έδωσαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον προς την πατρίδα", ανέφερε ο κ. Ηλιάδης και πρόσθεσε "υποκλινόμαστε μπροστά σε όλους που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να αντιμετωπίζουμε με πείσμα, με πίστη και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του μέλλοντος".
Εξάλλου σε δήλωση της, η μητέρα των αδικοχαμένων δίδυμων ναυτών Πόπη Νεοφυτίδου Χριστοφόρου, είπε πως "καμιά φορά οι φουρτούνες της στεριάς είναι επώδυνες και ισχυρότερες και πρέπει να κάνουμε ότι έκανε ο καπετάνιος". " Για να μην βουλιάξει το πλοίο του, ότι άχρηστο και ότι περιττό είχε μέσα το έριχνε στη θάλασσα", συμπλήρωσε.
 http://www.sigmalive.com/news/local/19938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks