Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πόρου- Ύδρας»

Προβλήματα στην τοπική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών θα δημιουργήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πόρου και της Ύδρας, που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Αυτή την διαπίστωση έκανε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο σε κατά πλειοψηφία ψήφισμά του τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών των νησιών της Περιφέρειας Αττικής.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε την Παρασκευή 21/12, με αφορμή την ένταξη των λιμανιών του Πόρου και της Ύδρας στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ, που περιλαμβάνει 23 λιμάνια της χώρας, για τα οποία θα παραχωρηθεί κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης και διαχείρισής τους σε τρίτους.

Τελικά, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημ. Κατσικάρη, κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ύδρας και Πόρου και των λιμανιών των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, διότι είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα και άρρηκτα συνδεδεμένα με τους κηρυγμένους διατηρητέους οικισμούς των δυο νησιών, καθώς και με την οικονομική και κοινωνική ζωή τους. 
Επιπλέον, θεωρούμε ότι μια πιθανή ιδιωτικοποίησή τους, ελάχιστα μπορεί να συμβάλει στην αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, ενώ αντιθέτως, θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική οικονομία και των αναπτυξιακή πορεία των Νησιών".


 http://www.pireas2day.gr/02,10,6034,00.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks