Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες πεζοπορίες…

Μορφές εναλλακτικού τουρισμού οργανώνει ο Δήμος Ύδρας, με στόχο την επέκταση της καλοκαιρινής σεζόν. Της Σοφίας Μωρές
Αναδημοσίευση από το  http://www.saronicmagazine.com/?p=13952
Τον Μάρτιο του 2012 είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ύδρας το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη περιοχών πεζοπορικού ενδιαφέροντος», το οποίο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για την αρχή μιας προσπάθειας του Δήμου Ύδρας προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και προσέλκυσης τουριστών, ιδιαίτερα τις περιόδους όπου η τουριστική κίνηση στο νησί δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Στο κέντρο της παραλίας έχει τοποθετηθεί ξύλινος πίνακας με χάρτη του νησιού και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κάθε διαδρομή που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος περιπατητής.
Θα κυκλοφορήσει βιβλίο-οδηγός σε έντυπη μορφή, αλλά και σε ηλεκτρονική, στο επίσημο τουριστικό site του Δήμου Ύδρας, www.hydra.gr
Προτείνονται 4 διαδρομές για πεζοπορία, και συγκεκριμένα: διαδρομή προς τη Μονή του Προφήτη Ηλία – κορυφή Έρως – Επισκοπή, διαδρομή προς Καμίνια – Επισκοπή – Άγιο Γεώργιο Μπίστη, διαδρομή προς τη Μονή Ζούρβας – Φάρο και διαδρομή προς το Μαντράκι και τον Σταυρό. Σε όλες τις διαδρομές έχει τοποθετηθεί και η ανάλογη σήμανση, με καλαίσθητες πινακίδες προς διευκόλυνση των πεζοπόρων.
Επίσης, θα κυκλοφορήσει βιβλίο-οδηγός σε έντυπη μορφή, αλλά και σε ηλεκτρονική, στο επίσημο τουριστικό site του Δήμου Ύδρας, www.hydra.gr, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία που θα συναντά σε κάθε διαδρομή.«Είναι ένα έργο που, αναμφίβολα, θα αναδείξει τα πανέμορφα μονοπάτια της Ύδρας, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να τα περπατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά, και θα φέρει στο νησί μας επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κατά τις περιόδους που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Παράκληση θερμή: Δώστε την πρέπουσα προσοχή και φροντίδα στη σήμανση.
Κάθε καταστροφή των σημείων σήμανσης –ηθελημένη ή ακούσια– το νησί μας βλάπτει, αφού το έργο έγινε με χρήματα του υδραϊκού λαού και πρέπει όλοι να το αγαπήσουμε και να το προστατέψουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks