Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Καταστροφική κακοκαιρία για τον Σαρωνικό και τα νησιά

Ένας 78χρονος ψαράς χάθηκε, την Δευτέρα, στην διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας, που σάρωσε τον Σαρωνικό προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σκάφη στην Ύδρα και στην Αίγινα.
Ο 78χρονος παραμένει αγνοούμενος από το πρωί της Δευτέρας, οπότε ψάρευε με το αλιευτικό «Μιχαλάκης», στην περιοχή Ζούρβα, στην Ύδρα.

Το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τα θαλάσσια ταξί «Άγιος Φανούριος» και «Άννα», στα οποία επέβαιναν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, χωρίς μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Ύδρας από τον ιδιοκτήτη της βάρκας «Σπηλιάνα» ότι στην διάρκεια της κακοκαιρίας η βάρκα υπέστη φθορές, προφανώς από χτυπήματα στον μόλο, με αποτέλεσμα να υποστεί εισροή υδάτων και να βυθιστεί. Ο ίδιος θα μεριμνήσει για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης το λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε ότι το επιβατηγό- τουριστικό «Elzebaar», το οποίο ελλιμενιζόταν στο νέο λιμένα Αίγινας, είχε επικαθίσει στο βυθό μετά από εισροή υδάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι στο σκάφος δεν επέβαινε κάποιο άτομο και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του «ELZEBAAR» προκειμένου να μεριμνήσει για την ανέλκυσή του.

http://www.e-nautilia.gr/2012/12/blog-post_7531.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks