Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

                                                             Ύδρα 20 Δεκεμβρίου 2012


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο κ. Σπύρο Χρυσοφώτη συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία έλαβαν μέρος η Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευγενία Γερούση, η Διευθύντρια της 1ης ΕΒΑ κ. Βάσω Παπαγεωργίου και ανώτερα Στελέχη  του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στην σύσκεψη εξετάστηκαν διεξοδικώς οι όροι της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ύδρας για την παραχώρηση χρήσης του Αρχοντικού Παύλου Κουντουριώτη στον Δήμο μας.
Οι προσπάθειες του Δημάρχου για την λειτουργία του Αρχοντικού ως Μουσείου,  η Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και η αξιοποίηση των υπέροχων αυλών και κήπων του Αρχοντικού για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις υψηλού ενδιαφέροντος, βαίνουν προς το τέλος και σύντομα, αφού ξεπεραστούν οι τυπικές διαδικασίες, το Αρχοντικό θα τεθεί στην διάθεση του Δήμου μας και θα δώσει την δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την μεγάλη ιστορία της Ύδρας, αλλά και του μοναδικού αυτού Αρχοντικού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου μας κ. Δαμιανό Μπάμπο,  παραβρέθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν : «Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ύδρας για την εκτέλεση έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΥΔΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
          H πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης για λόγους συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Μετά από πρόταση όμως του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού εξετάστηκε το θέμα του γηπέδου μας, αφού στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχε ο Δήμαρχος της Ύδρας.
Το θέμα τελικά ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι το πολυπόθητο έργο της κατασκευής του γηπέδου μας πήρε τον δρόμο της υλοποίησής του , καθώς στους δύο πρώτους μήνες του 2013 θα δημοπρατηθεί.
          Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος, , συμμετείχε στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής, ως τακτικό μέλος του. Στο 20ο θέμα συζητήθηκε η «Έγκριση ή μη καταλληλότητας της θέσης εγκατάστασης του σταθμού κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή κάτω από την Ι. Μ. Προφήτου Ηλία του Δήμου Ύδρας», όπου ο Δήμαρχος, με αδιάσειστα επιχειρήματα υποστήριξε την πάγια θέση του Δήμου μας για την μεταφορά του σταθμού. Το θέμα έτυχε της ομόφωνης έγκρισης του Τοπικού Συμβουλίου και σε λίγο η κεραία που βρίσκεται τώρα στην ταράτσα του κτηρίου π. ΟΤΕ θα απομακρυνθεί.

«Θα έλεγα ότι είμαι κάτι παραπάνω  από ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των επαφών μου στην Αθήνα.
Το ιστορικό Αρχοντικό του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη θα ανοίξει  και πάλι τις πύλες του και θα είναι στην διάθεση του Υδραϊκού Λαού και των επισκεπτών του νησιού μας, αφού η χρήση του θα παραχωρηθεί στον Δήμο μας. Στόχος μας είναι το ιστορικό Αρχοντικό, να γίνει πόλος έλξης και σημείο υψηλού επιπέδου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Το γήπεδό μας σε λίγο θα δημοπρατηθεί και θα παραδοθεί, σύγχρονο και αξιοπρεπές, στα νιάτα της Ύδρας.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, αλλά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που στήριξαν το αίτημά μας.
Στο ζήτημα της  πολυσυζητημένης  κεραία κινητής τηλεφωνίας, δόθηκε επιτέλους η οριστική λύση της μεταφοράς της σε νέα θέση, μακριά από τις κατοικημένες περιοχές του νησιού μας.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται και σας υποσχόμαστε ότι το 2013, παρά τις δύσκολες συγκυρίες,  θα είναι η χρονιά που θα σημαδέψει με πολλά και σημαντικά έργα την Ύδρα»,  δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης.
 



Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks