Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Διάλογο και ΛΥΣΗ για το ακτοπλοϊκό ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φέρνει καρπούς η μάχη όσων έκαναν ευρωπαϊκό θέμα την κατάσταση του ακτοπλοϊκού στην χώρα μας και ανάμεσα σε αυτούς και το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών.Παρουσίαση του προβλήματος σε όλα τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας αλλά και των ευρωπαϊκών οργάνων είχε κάνει στόχο του εδώ και καιρό το ΕΔΜΝ.

Διάλογο για το Ακτοπλοϊκό και κατάθεση βιώσιμης λύσης έως το Μάρτιο του 2013 έθεσε όρο η τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελληνική κυβέρνηση

Δίχως την ενεργή συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ακτοπλοϊκό στη πατρίδα μας δεν πρόκειται να λυθεί και αυτή η πίεση της τρόικας σήμερα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση
 Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών νοιώθει δικαιωμένο για όλους τους αγώνες του και τις προσπάθειες για την επίλυση του ακτοπλοϊκού. Θέλουμε πολύ δρόμο ακόμα. Η συνέχιση του αγώνα περνά στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες με γνώση επιμονή και θέληση μπορούν και πρέπει να δικαιώσουν τόσο το ρόλο τους όσο και το στόχο τους πού είναι η ανάπτυξη και διατήρηση των νησιών μας.
 
 Τούτη την στιγμή είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε η τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει το ρόλο πού οφείλει και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς να οδηγηθεί στη λύση πού αξίζει σε κάθε τόπο.

Η Ευρωπαϊκή πολιτεία, ως βασικός άξονας πίεσης αλλά και προοπτικής ανάπτυξης των νησιών μας, βρίσκετε στη θέση και έμπρακτα αποδεικνύει, ότι θέλει να δοθεί ένα τέλος στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Δεν πρέπει να δοθούν λύσεις ασπιρίνης αλλά μόνιμης βιώσιμης λύσης του προβλήματος. 

Το ακτοπλοϊκό, πρόβλημα το οποίο το έχουμε κάνει ως ΕΔΜΝ σημαία μας, δεν είναι απλό πρόβλημα μεταφοράς ευρωπαίων πολιτών, από ένα σημείο της ΕΕ σε άλλο. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της διατήρησης ευρωπαϊκών κεκτημένων, ευρωπαϊκών συνόρων και πυλώνας βασικών ευρωπαϊκών δικαιωμάτων.

Καλούμε όσους φορείς και δήμους δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα ενεργά και σε βάθος με το ακτοπλοϊκό, να το κάνουν άμεσα για το καλό του τόπου τους.

 Το ΕΔΜΝ με αίσθηση ευθύνης αλλά και ικανοποίησης πού έφτασε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τα νησιά μας ως εδώ, θα συνεχίσει επικουρικά να στέκεται δίπλα στις μικρονησιωτικές κοινωνίες για το καλό όλων μας.

 http://hydraprotonisi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks